25 sep 8 x waarom ik van de herfst houd

Yes! Het is al weer 4 dagen herfst, wat betekent dat er een nieuw lijstje met leuks gemaakt moet worden. De herfst is samen met de lente mijn favoriete seizoen. Er zitten mindere kanten aan, maar gelukkig ook hele leuke kanten! Zie hier: 8 redenen waarom ik van de herfst houd.

Thee

Ik ben dol op thee. Het is een van mijn favoriete drankjes en ik kan het de hele dag door drinken. Ik vind het erg leuk om nieuwe smaken te proberen, maar ik ben toch het meest dol op de ‘speciale’ smaken van Pickwick, zoals Caramalised Pear en Autumn Storm. Voorheen dronk ik iedere ochtend een kop koffie, maar ik merk dat ik – sinds het wat kouder is geworden – de koffie verruil voor thee. En dan het liefste de hele dag door.

Een nieuwe garderobe

Onlangs heb ik al mijn zomerkleding weer verruilt voor herfst- en winterkleding. De truien en sjaals kwamen weer tevoorschijn, tijd voor een hele stel ‘nieuwe’ kleren. Het leuke aan de herfst vind ik dat je veel laagjes aan kunt trekken, of gewoon simpelweg klaar bent met een broek en een lekkere warme trui. Daarnaast is het ook een excuus om nieuwe kleding te kopen. Wie wordt daar nou niet blij van?

Koffietentjes

In de zomer hadden we terrasjes, in de herfst vind ik het echt geweldig om met vriendinnen een kopje koffie of thee te drinken met iets lekkers er bij. En dan het liefst in een gezellig knus tentje. Nog heerlijker is het wanneer je ziet dat het buiten regent en jij zelf lekker droog en warm zit. Het liefste ga ik elke dag naar zo’n sfeervol tentje.

Stamppot

Nog een hele grote reden waarom ik van de herfst (en winter) houd: het is weer tijd voor stamppot. Heerlijk! Ik ben echt dol op stamppot en dan met stip op één: stamppot andijvie. Ik kan niets lekkerders bedenken dan dat. Het is mijn favoriete eten en ik vind het dan ook echt geweldig wanneer me dit wordt voorgeschoteld.

Verheugen op de feestdagen

Ik ben iemand die echt dol is op Sinterklaas en Kerst. Voornamelijk de voorpret vind ik geweldig. Het feit dat er nu al pepernoten en chocoladeletters in de winkel liggen, vind ik verre van vervelend. Ik heb er dan ook al best wat van gehad. Ik heb hele goede herinneringen aan de feestdagen en ik kijk er dan ook ieder jaar weer enorm naar uit.

Bankhangen

Wanneer het buiten keihard regent en ik zelf niet naar buiten hoef, vind ik het heerlijk om me comfortabel aan te kleden en me te nestelen op de bank onder een dekentje. Een kop thee erbij, Netflix aan en genieten maar!

Badderen

Er is bijna niets fijner dan na een lange en koude dag in bad te gaan liggen. Met heerlijk badschuim, YouTube en wat lekkers kan ik me zo een uur vermaken. Om het nog fijner te maken smeer ik vaak een maskertje op mijn gezicht en kom ik helemaal tot rust.

De natuur

Ik vind de natuur op z’n allermooist wanneer het herfst is. De bruine en oranje bladeren zorgen er echt voor dat ik kan genieten van de natuur. Het is dan ook echt het ultieme moment om een lange wandeling te maken.

Het blijkt maar weer dat ik dol ben op de herfst. Ik ben dan ook van plan om er dit jaar echt ultiem van te gaan genieten.

Wat vind jij het leukste aan de herfst?1Reactie

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: