Afbeelding toekomstplannen

26 mei Afronden scriptie en toekomstplannen

Mijn laatste artikel dat ik schreef, ging over motivatietips tijdens het schrijven van je scriptie. Ik schreef dit een heel aantal weken geleden. Op dit moment ben ik al zo ver, dat ik de conceptversie van mijn scriptie heb ingeleverd. Mijn afstudeerbegeleider en tweede lezer zullen deze van feedback voorzien en komende week zal ik deze te horen krijgen. Dat betekent dat ik binnenkort de definitieve versie van mijn scriptie in kan leveren.. Wat gaat de tijd snel, het leek wel gisteren dat ik begon aan deze – voor mij toen onmogelijke – uitdaging. Wat zijn nou eigenlijk mijn toekomstplannen voor na het afstuderen?!

Op dit moment..

.. staat het blog dat ik op heb gezet voor IMH Nederland al een aantal weken online. Ik merk dat ik zoveel plezier beleef aan deze opdracht en dat ik er enorm veel energie uit haal. Schrijven is het liefste wat ik doe en dit, gecombineerd met het redigeren en managen van alle content, maakt deze opdracht tot een groot succes.

Bekijk het blog hier.

Al die vragen..

.. over mijn plannen na mijn studie. Goh Danique, je bent bijna klaar, wat ga je hierna doen? Deze vraag hoor ik maar al te vaak. Maar hoe kan ik deze vraag beantwoorden wanneer ik het zelf ook niet goed weet?! Al eerder schreef ik een artikel over mijn ideeën voor na het afstuderen. Op het moment voel ik erg de druk om zo snel mogelijk een vaste baan te vinden. Af en toe wordt die druk mij te veel en beangstigt mij het feit dat ik straks fulltime zou ‘moeten’ werken. Ik moet natuurlijk niks, maar ik leg mijzelf een heleboel verplichtingen op. Wat nu als ik helemaal niet direct fulltime aan de slag wil gaan?

Maar..

.. ik geloof dat er genoeg andere mogelijkheden bestaan. Wat ik wel weet, is dat mijn grootste passies liggen bij het schrijven van teksten en bij mijn creatieve uitspattingen. Het zou natuurlijk een grote droom zijn om hier mijn werk van te kunnen maken. Maar hoe pak ik dit aan? Als freelancer zzp’er heb je geen vast inkomen, je moet je eigen pensioen regelen, etc.

Mijn plan voor nu is om me te gaan focussen op mijn afstuderen en ondertussen mijn dromen, doelen en wensen op papier te zetten. Zolang ik mij niet al te veel focus op het vinden van mijn eerste echte baan en geen hoge verwachtingen schep voor mezelf, dan komt het vast goed. Die baan die komt er wel, de focus ligt op het vertrouwen op én in mezelf.

Wat heb jij gedaan nadat je was afgestudeerd? Ging je meteen voor een vaste baan, of heb je dit anders aangepakt? Ik ben erg benieuwd!

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

error: