25 jan Ben ik te eerlijk?

Ik ben enorm eerlijk. Het liefste zeg ik álles wat in mij opkomt. Soms is dat goed, vaak ook niet.

Zo was ik vroeger vaak te eerlijk. Ik zei bijvoorbeeld tegen een meisje uit mijn klas op de basisschool dat ze een beetje een dikke kont had. Omdat ik vaker in zulke situaties zat, moest ik vroeger naar Sova training, oftewel sociale vaardigheden training. Hier leerde ik om bepaalde dingen soms niet te zeggen en voor me te houden. Hier leerde ik om rekening te houden met anderen en om vaker mijn mond te houden.

Het zal vast geholpen hebben, maar ik blijf soms nog té eerlijk. Best vervelend, ik zeg of doe vaak dingen waar ik achteraf spijt van krijg. Tot tien tellen, zeggen ze dan. Dat blijf ik lastig vinden.

Een voordeel is dat je mij niet snel ziet liegen. Wellicht een leugentje om bestwil, maar dat is geen ramp. Als ik iets op mijn hart heb, moet ik het altijd aan iemand kwijt. Of ik schrijf het op in één van mijn 21 (!) notitieboekjes. Vraag je om mijn mening? Dan zal ik ook zeggen wat ik er écht van vindt. Doet iemand iets waar ik het niet mee eens ben? Dan zal ik ook snel mijn mond opentrekken.

Zoals je ziet, zitten er aan elke eigenschap voor- en nadelen. Het is de kracht om hier iets positiefs uit te kunnen halen!

Ben jij eerlijk?
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: