25 mei Ben ik té persoonlijk?

Het hebben van een persoonlijke blog is erg leuk. Je schrijft immers over jezelf en wat jij leuk vindt. Het geeft me nu meer vrijheid doordat ik begin dit jaar ben overgestapt naar een persoonlijke blog in plaats van een beautyblog. Ik heb het gevoel dat ik over veel bredere onderwerpen kan schrijven en dat eigenlijk alles wel kan. Alleen stel ik mezelf soms de vraag of ik niet iets tè persoonlijk ben. Er staat al een tijd een concept klaar over een onderwerp die echt heel persoonlijk is, namelijk over hoogsensitiviteit. Ik durf dit artikel niet online te zetten, omdat het zo wel heel dichtbij komt. In dit artikel stel ik me namelijk enorm kwetsbaar op. Daarnaast heb ik het gevoel dat steeds meer mensen mijn artikelen lezen, wat er ook voor zorgt dat dus veel mensen meer te weten komen over mij. Ik vind het lastig om hier een grens in te trekken. Wil ik wel dat straks iedereen alles over mij weet, zonder dat ze dit persoonlijk van mij te horen krijgen?

Gesloten

Buiten mijn blog om, ben ik eigenlijk best een gesloten persoon. Ik vertel niet graag over mezelf, laat staan over de dingen die mij mij maken. Bepaalde artikelen die gaan over bijvoorbeeld mijn angst voor het onbekende, zijn echt heel erg persoonlijk. Aan de ene kant vind ik het fijn om jullie reacties hierop te lezen, aan de andere kant vraag ik mij af wat de mensen die niet reageren hier van vinden. Vinden ze mij een aandachtstrekker, of interesseert het ze niet zoveel? Krijgt men hierdoor een verkeerd beeld van me, of geeft het ze juist een inzicht in hoe ik ben?

Bevestiging van medebloggers

Ik vind het zelf erg fijn om persoonlijke artikelen te lezen van mijn medebloggers, voornamelijk wanneer ik me kan herkennen in het probleem. Hierdoor krijg ik het gevoel dat je door elkaar te steunen een bevestiging krijgt dat je hier niet alleen in staat. Dat is juist het mooie aan de bloggers community, wij begrijpen elkaar en we zullen elkaar nooit uitlachen of belachelijk maken.

Buitenstaanders

Buitenstaanders kunnen op zulk soort artikelen heel anders gaan reageren. Alleen hoor je niks van hen. Ik weet niet wat mijn lezers denken wanneer ze een persoonlijk artikel van mij lezen. Aan de ene kant moet ik me er misschien niet veel van aantrekken, maar aan de andere kant heeft het me wel aan het denken gezet. Ik vind het juist heel fijn om mezelf zo open te stellen door alles van me af te schrijven. Of ik dit ook allemaal moet blijven delen met de buitenwereld, dat weet ik zo net nog niet.

Hoe denk jij hierover?5 Reactie's
 • Romy
  Geplaatst op 09:37h, 25 mei Beantwoorden

  Dat is inderdaad een lastig issue, waar ik ook weleens mee worstel. Ik stel mezelf altijd de vraag “Vind ik het erg als iemand bij een sollicitatiegesprek/op mijn werk dit van me weet?” Als ik denk “ja”, dan publiceer ik het niet. Ik ben denk ik best wel persoonlijk op mijn blog, maar heb er tot nu toe (ook bij sollicitatiegesprekken) alleen positieve reacties op gekregen. Aan de andere kant is er ook heel veel wat ik niet deel op mijn blog, maar alleen met vriendinnen. Ik denk dat het goed is om voor jezelf te bepalen waar jij de grens trekt. Als je het niet erg vindt als mensen iets weten of het belangrijker vindt om mensen met jouw ervaringen te helpen, dan zou ik het gewoon publiceren 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 14:41h, 26 mei Beantwoorden

   Dat is inderdaad een goede vraag om jezelf te stellen. Ik ga er nog even goed over nadenken, dankjewel!

 • Kreanimo
  Geplaatst op 14:12h, 27 mei Beantwoorden

  Balans … moeilijk soms hè. Toevallig vandaag ook artikel online dat er wel iets mee te maken heeft.

 • Claire
  Geplaatst op 11:29h, 04 juni Beantwoorden

  Herkenbaar Danique! Ik plaats soms ook hele persoonlijke artikelen waarbij ik veel van mezelf bloot geef. Ik stel mezelf vaak de vraag of ik het erg vind als mijn familie of vrienden dit zouden lezen. Maar ook of het zoals Romy al zegt schadelijk is voor een toekomstig werknemer. Desondanks is het jouw persoonlijke blog en het kan heel fijn zijn om herkenbare reacties te ontvangen. Zo twijfelde ik erg over het ‘cheaten als vega(n)’ artikel maar ik vond het geruststellend om te lezen dat (bijna) iedereen hiermee worstelt 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Maandoverzicht mei: eten, handletteren en afstuderenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 12:08h, 04 juni Beantwoorden

   Het is inderdaad lastig om de grens hiertussen te bepalen. Ik denk dat ik in het vervolg eerst goed over deze situatie na ga denken voor ik iets online zet. Het is inderdaad heel fijn om te lezen dat je niet alleen staat!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: