28 feb Bijna afgestudeerd.. en dan?

Help! Het is bijna zover. Deze jongedame hoopt voor de zomer haar papiertje op te halen. En oh, wat vind ik dat spannend zeg.. Op dit moment heb ik nog geen idee wat er komt nadat ik ben afgestuurd en heel eerlijk, dat vind ik best wel eng.

Mijn studie

Op dit moment is het 28 februari 2019. De afgelopen 3,5 jaar heb ik met succes mijn vakken gehaald voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie. De studie zelf was niet erg uitdagend, ik vond het vrij makkelijk en soms ook een beetje saai. Voordat ik aan deze opleiding begon, verwachtte ik veel te leren over het schrijven van teksten. Helaas bleek dit niet helemaal het geval.. Ik weet trouwens van mezelf dat ik op het moment zelf niet inzie wat ik de afgelopen jaren allemaal heb geleerd en dat dit pas komt wanneer ik echt aan het werk ga. Maar toch, ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht. Toch ben ik trots dat ik deze studie bijna heb afgerond, ik heb straks gewoon mijn bachelor!

Afstuderen

Afgelopen week ben ik begonnen met mijn afstudeerstage/scriptie. Dit onderzoek doe ik in opdracht van het bedrijf IMH Twente. Een superleuk en jong bedrijf, waar ik mij erg goed bij voel. Het bedrijf richt zich op de band tussen ouders en jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan hechtingsproblematiek. Zij staan voor preventieve zorg, dat wil zeggen de zorg vóórdat iemand denkt zorg nodig te hebben. Ik ga voor hen een blog opzetten, jawel een blog. Hoe geweldig is dat?! Door middel van dit blog wil ik een grotere naamsbekendheid creëren voor IMH Twente en hierop deel ik content gericht op preventieve zorg. Ik vind dit zo ontzettend leuk en ik heb er – nu al – heel erg veel plezier in. De samenwerking loopt super en ik heb vertrouwen in mezelf. Ook erg belangrijk natuurlijk!

En dan?

Ik heb werkelijk waar geen idee. Het is altijd mijn droom geweest om tekstschrijver te worden. Jaren geleden ben ik begonnen met bloggen via verschillende websites en sinds 2016 beheer ik mijn eigen domeinnaam. En telkens hield ik het schrijven een aantal maanden vol, op een gegeven moment kreeg ik zelfs producten opgestuurd. Tóch ontbrak het mij op een gegeven moment aan doorzettingsvermogen. Ik begon te twijfelen over de onderwerpen die ik aansneed. Vaak waren ze zo persoonlijk, dat ik het lastig vond dat iedereen mijn hersenspinsels kon lezen. Ik had geen idee waar ik dan wél over zou kunnen schrijven.

Voor mijn scriptie heb ik het boek: “Wetboek voor bloggers” van Charlotte Meindersma aangeschaft. Mijn scriptie zal ook voornamelijk bestaan uit de voordelen die je uit het bloggen kunt halen en wat je er allemaal mee kunt bereiken op persoonlijk en zakelijk gebied. Genoeg redenen om het bloggen weer op te pakken. Ik zie het ook als een online portfolio waarmee ik mij zou kunnen verkopen aan bedrijven. Laat ik daar dan maar de tijd voor nemen tijdens mijn afstuderen, dan zien we daarna wel weer verder. (:

3 Reactie's
 • Anouk
  Geplaatst op 12:14h, 05 maart Beantwoorden

  Succes met afstuderen! Je afstudeerstage klinkt heel leuk! Je portfolio op je blog kan inderdaad een mooie manier zijn om aan nieuwe opdrachten te komen. Na mijn eigen afstuderen heb ik de website ‘Afgestudeerd en dan?’ opgericht, waar ik een overzicht geef van alle mogelijkheden na het afstuderen: https://afgestudeerdendan.nl/
  Anouk onlangs geplaatst…Dagboek van een Afgestudeerde – ‘Ik dacht dat ik nu wel zou weten wat ik zou willen’My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:42h, 05 maart Beantwoorden

   Dankjewel! Wat een leuke website, zeer zeker handig voor mij. Wat heb je dat leuk opgezet!

 • Iris
  Geplaatst op 20:03h, 22 maart Beantwoorden

  Zo enorm zalig dat je je scriptie over bloggen kunt houden!! 😀
  En zou je niet gewoon je blog als fulltime job maken?
  Dit moet toch wel lukken?
  Ik vind je blog allesinds enorm interessant.
  (En ik heb echt moeite om goede bloggers te vinden)

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: