20 feb De leuke dingen aan de winter

Zoals vele anderen, heb ik iedere winter weer last van de welbekende winterdip. Totaal niet fijn, dat is een ding wat zeker is. Gelukkig bestaan er naast alle nadelen aan de winter, ook genoeg voordelen. Om de positiviteit op mijn blog erin te houden, heb ik een lijstje gemaakt met alle leuke dingen die de winter te bieden heeft. Lees je mee?

De dagen dat de zon wél schijnt

Op de dag dat ik dit schrijf, schijnt de zon. Er is geen wolkje aan de lucht te bekennen en ik voel de lentekriebels opkomen. Buiten is het 11 graden, er is niks mooiers dan dat na een aantal weken het vriespunt niet meer wordt bereikt. Als ik op de fiets zit, voel ik me meteen een stuk positiever en dat zorgt ervoor dat de dag al goed begint.

Een kop warme thee

Mijn favoriete drank in de winter is toch wel thee. Het hele jaar door drink ik het wel, maar in de winter – op koude en gure dagen – is zo’n grote kop warme thee toch wel het allerlekkerst.

Ongegeneerd de hele dag thuisblijven

In de zomer vind ik het toch wel zonde als ik de hele dag binnen blijf zitten. In de winter vind ik dit een ander verhaal. Als het buiten superkoud is en het regent of sneeuwt, doe ik liever niets anders dan lekker thuisblijven. Toen ik klein was, speelde ik ook altijd liever binnen dan buiten. Vervelen zal ik dus ook niet zo snel doen wanneer ik thuisblijf.

Je dik inpakken in joggingbroek en slobbertrui

Als je het mij vraagt, loop ik er de hele dag zo comfortabel mogelijk bij wanneer ik thuis ben. Er is niet fijners dan je zo dik mogelijk inpakken wanneer het koud is. Daarnaast is het ook echt genieten om daarna op de bank te ploffen, een dekentje om te doen en lekker te Netflixen.

Een fijne wandeling maken

Wandelen is altijd goed en fijn. In de zomer – wanneer de zon schijnt -, maar ook in de winter wanneer het bijvoorbeeld heeft gesneeuwd. Doordat het zo koud is buiten, ben ik snel geneigd om zo min mogelijk buiten te komen. Wel merk ik dat een wandeling in het bos me dan altijd wel goed doet. Je krijgt beweging, je geniet van de mooie natuur en je kunt genieten van de buitenlucht.

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

In de winter kun je goed uitpakken met allerlei verschillende kledingstukken. Zomerjurkjes kunnen nog steeds worden gedragen, zolang je er maar een dik vest overheen gooit. Ik vind de winter zelf altijd het fijnst qua kleding, omdat je allerlei verschillende kledingstukken uit je kledingkast met elkaar kunt combineren. Als je je dan te warm hebt aangekleed, dan kun je altijd nog je vestje uittrekken.

Dit waren een aantal voordelen die ik haal uit het winterseizoen.

Wat vind jij leuk aan de winter?4 Reactie's
 • Romy
  Geplaatst op 21:57h, 20 februari Beantwoorden

  Mooi dat je ondanks je winterdipje ook de positieve punten ziet in die winter! Vooral een warme kop thee en een paar verdwaalde zonnestralen kan ik altijd wel waarderen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…7 ingrediënten voor een goede start van de weekMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:21h, 22 februari Beantwoorden

   De winter heeft twee kanten denk ik, maar ik vind het belangrijk om juist de positieve dingen te benadrukken. Ja, dat zijn ook wel mijn favoriete voordelen van de winter!

 • Marle
  Geplaatst op 21:31h, 21 februari Beantwoorden

  Ahh dit zijn ook echt precies de dingen waar ik in de zomer soms verlangend aan denk, haha! De winter is wel echt een gezellige tijd vind ik 🙂 De lente haal ik bovendien gewoon in huis met een paar vazen felgekleurde bloemen 🙂

  http://www.girlalmighty.nl

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:20h, 22 februari Beantwoorden

   Ieder seizoen heeft zijn charmes denk ik!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: