29 aug Even bijkletsen #3

Ik vond het wel weer tijd om jullie eens bij te kletsen over de dingen die mij op dit moment bezighouden. Het is immers een persoonlijke blog, dus dan is het ook vanzelfsprekend dat ik persoonlijke dingen met jullie deel. De vakantie loopt af, dus dat betekent dat er het een en ander gaat veranderen in mijn leven.

Het derde studiejaar

Zoals ik al ontelbare keren heb laten vallen, begin ik dit studiejaar met mijn stage bij de Margriet. Vandaag heb ik een cursus en volgende week dinsdag begint de echte stageperiode. Ik kijk er enorm naar uit en ik ben ook echt benieuwd hoe ik de stage ga ervaren. Daarnaast vind ik het ook spannend. De stage zelf natuurlijk, maar ook het heen en weer reizen tussen Nijverdal en Hoofddorp. Ik heb er voor gekozen om iedere dag op en neer te gaan reizen in plaats van op kamers te gaan. Op kamers gaan is niet echt iets voor mij, ook kost het natuurlijk best wat geld. Per dag ben ik ongeveer 3,5 uur onderweg, wat ik helemaal niet erg vind. Treinreizen vind ik best leuk en ik ben zeker niet bang dat het me veel te lang zal gaan duren. Ik ben van plan om in de trein lekker veel boeken te gaan verslinden en artikelen voor mijn blog te gaan schrijven. Je kunt immers beter goed gebruikmaken van alle tijd die je hebt.

De stage zal een halfjaar duren, tot februari volgend jaar dus. Hierna moet ik een minor gaan volgen. Ik ben nog druk op zoek naar een minor die goed bij mij en bij mijn studie past. Hier ga ik dus nog goed over nadenken. Ik kijk in ieder geval met een positieve blik naar het komende studiejaar!

Mijn bijbaantje

Nog een verandering in mijn persoonlijke leven. Ik heb besloten om in ieder geval het komende halfjaar te stoppen met mijn bijbaantje bij de pizzeria. Naast mijn stage en de vele reisuren, zie ik het niet zitten om in de weekenden nog veel te moeten werken. Dat betekent dus dat ik in de weekenden veel tijd voor mezelf zal gaan hebben en natuurlijk ook voor mijn blog. Wat ik na dat halfjaar ga doen, ga ik nog even aankijken, maar voor nu sta ik achter mijn besluit.

PositiviTijd?!

Voorheen plaatste ik iedere zondagmorgen een lijst vol positieve momenten uit de desbetreffende week. Sinds een aantal weken verschijnt er geen nieuwe ‘update’. Dit omdat ik het voornamelijk als een verplichting zag. Ik houd er niet zo van om mezelf dingen te verplichten waar ik niet voor de volle 100 procent achter sta. Daarnaast deelde ik veel persoonlijke dingen, maar ik hield er altijd rekening mee dat ze niet té persoonlijk waren. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet op het internet zetten. Vandaar dat ik in eerste instantie van plan ben om deze lijstjes gewoon voor mezelf in mijn notitieboekje te schrijven. Of de rubriek nog terugkomt weet ik op dit moment even niet.

Mijn gemoedstoestand

Ik heb er nooit veel over losgelaten, maar in de winterperiode zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik had veel last van mijn hooggevoeligheid en ik had af en toe last van paniekaanvallen. Sinds 2/3 maand zit ik weer helemaal lekker in mijn vel. Ik geniet enorm van de kleine dingen in het leven en van de mensen om mij heen. Voorheen was het voor mij lastig om positief te zijn, sinds een tijd gaat dit steeds gemakkelijker. Hier ben ik natuurlijk enorm blij mee en ik hoop dat dit gevoel zich blijft voortzetten.

Zo, dat was denk ik wel even genoeg geklets voor deze keer. Ik ben van plan om in het vervolg jullie iets vaker bij te kletsen. Dan rest me nu alleen nog deze twee vragen:

Hoe gaat het met jou? Wat houdt jou op dit moment bezig?6 Reactie's
 • Jessica J.
  Geplaatst op 11:01h, 29 augustus Beantwoorden

  Succes op je stageplek! Ik was ook een eeuwigheid onderweg naar mijn stage, maar inderdaad, ik vind treinen geen ramp. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #67 • Levensgenieten, Cultuurmarkt en kattenkwaadMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:33h, 29 augustus Beantwoorden

   Dankjewel! Waar heb jij stage gelopen dan? En hoe lang deed je erover?

 • Irene
  Geplaatst op 21:10h, 29 augustus Beantwoorden

  Veel succes én plezier op je stage! Chapeau dat je het ziet zitten om elke dag zo lang te treinen! Ik zou het niet kunnen denk ik, alhoewel je dan ook wel lekker veel tijd hebt voor jezelf. Alleen is het hier altijd zo druk op de treinen dat je nooit echt op je gemakje zit. Maar snap ook wel dat je niet op kamers gaat. En een half jaar is zo om! 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 50My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 07:20h, 31 augustus Beantwoorden

   Dankjewel! Ja zo bekijk ik het ook, dat zijn de momenten waarop ik gewoon lekker ongestoord een boek kan gaan zitten lezen. Gelukkig is de trein waar ik in zit nooit zo enorm druk, dat scheelt weer!

 • Romy
  Geplaatst op 22:23h, 29 augustus Beantwoorden

  Wat een fijne update! En zo leuk dat je nu al echt uitziet naar je stage, ondanks de lange reistijd. Ik geef je groot gelijk dat je heen en weer reist. Zo’n treinreis kan soms juist hartstikke fijn zijn, zeker als je in de trein ook kunt lezen of kunt schrijven 🙂 Ik doe dat ook altijd graag. En wat fijn om te lezen dat je de laatste tijd positiever kunt denken. Dat is zoveel waard!
  Romy onlangs geplaatst…Outfit: Zomerjurk met vlinders en blote benenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 07:21h, 31 augustus Beantwoorden

   Dankjewel! Zeker weten, het komt vast goed. Daar ben ik zelf ook enorm blij mee en ik hoop dat het zo blijft!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: