12 mei Hashtag #Fitgirl

Ik wil iets nieuws gaan proberen op mijn blog. Zo af en toe wil ik columns gaan schrijven, omdat ik het belangrijk vind om op actuele gebeurtenissen of trends in te spelen. In de vorm van columns dus. Deze column schreef ik voor het magazine die ik maak voor mijn studie. Daarnaast vind ik het een belangrijk onderwerp om bespreekbaar te maken.

Hashtag #Fitgirl

“Zoals iedere dag, check ik even de allernieuwste Instagramfeed. Daarnaast scroll ik ook nog eens door de zogenaamde ‘explore’-pagina. Mijn feed wordt overspoeld door vrouwen in hun ondergoed. Hashtag #fit, #fitbody, #fitness, #legday, #inspiration. Vrouwen hebben er geen moeite mee om hun lichaam te showen, alles voor de aandacht.

Want zij hebben het voor elkaar, ze zijn gezegend met een prachtig slank lichaam. Maar waarom zou je dit prachtige lichaam voor jezelf houden, als je het ook kunt delen met de rest van de wereld? Daar draait het toch allemaal om in deze tijd?

Aan de andere kant zijn er genoeg (geloof mij, veel meer) vrouwen die niet zijn gezegend met strakke billen en een plat buikje. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Zolang je maar gelukkig bent, of je nu broodmager bent of volslank. Show je lichaam, ook al is het niet perfect. Want niemand hoeft zich te schamen voor hoe hij of zij eruit ziet. Toch?

Begrijp me niet verkeerd, naar de fitness gaan is niet verboden. Ik vind het heel knap wanneer vrouwen of mannen enorm veel gewicht zijn verloren door veel te sporten en gezond te eten. Alleen het feit dat Instagram vol staat met foto’s van vrouwen in bikini met weinig tot geen lichaamsvet, baart mij zorgen. De foto’s kunnen worden gezien als inspiratie, maar aan de andere kant gaat het soms wel iets te ver. Het ideaalbeeld verandert, waardoor veel vrouwen zich onzeker gaan voelen over hun lichaam.

Juist het contrast tussen deze twee is belangrijk. Want hoe je er ook uitziet, iedereen mag er zijn. Wees niet bang om deze zomer in je bikini te verschijnen, wees trots op jezelf! Hashtag #nobodyshaming.

Laat het me weten als je in de toekomst nog meer columns van mij wil lezen!Bron foto

4 Reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: