24 feb I ♥ Harry Potter

Harry Potter, dé beste tovenaar op de wereld. Samen met Ron en Hermelien probeert hij de machtige Voldemort te verslaan. Menig leeftijdsgenoot weet precies waar ik het over heb. In 1997 kwam het allereerste boek van schrijfster J.K. Rowling uit. Harry Potter en de Steen der Wijzen (Harry Potter and the Philosophers Stone) was het eerste boek van de serie. In 2001 werd deze verfilmd. Velen zullen hiermee zijn opgegroeid en de boeken en films uit hun hoofd kennen. Ik hoor hier alleen niet echt bij.

Mijn liefde voor Harry Potter ontstond nadat ik de vlogs van Bonnie van het Youtube-kanaal Boncolor had gezien. Zij is een diehard HP-fan en dat zorgde ervoor dat ik ook enorm nieuwsgierig werd. Ik kon me wel herinneren dat toen ik tien jaar was ik eens een film had gezien, maar ik kon me niet herinneren of ik dit nou echt leuk vond. Mijn vriend daarentegen keek toen hij klein was al alle films. Hij stond er dan ook voor open om alle zeven films met mij te gaan kijken. Dat was vorig jaar. Sindsdien ben ik een enorme fan!

Mijn favoriete filmgenres bestonden voorheen bijna alleen maar uit romantische comedy’s. Veel verder dan dat ging ik eigenlijk niet. Ik had een hekel aan actiefilms en al helemaal aan science fiction. Harry Potter was daarom een heel nieuw genre voor me. Veel fantasy films had ik nog niet gezien. Maar na de eerste film was ik al om. Wat was dit een geweldige ‘serie’ zeg!

Ondertussen heb ik alle films twee keer gezien, kreeg ik het nieuwste boek (Harry Potter and the Cursed Child) cadeau voor mijn verjaardag (van mijn vriend natuurlijk) en kreeg ik de toverstaf van Harry Potter voor Kerst. Sinds afgelopen week ben ik dan ook begonnen aan het lezen van alle boeken.

Maar waarom vind ik Harry Potter nou zo leuk?

Wat ik zo geweldig vind aan de films, is dat je echt wordt meegetrokken naar een wereld die zich alleen maar kan afspelen in je fantasie. Wie wil er nou niet kunnen toveren? Ook houd ik enorm van de spanning die in de verhalen zit. Als je de films kijkt, heb je het gevoel dat je zelf ook op Zweinstein zit.

Daarnaast vind ik dat de films ook enorm gaaf zijn gemaakt. Als je kijkt naar het jaartal dat de eerste film uitkwam (2001), vind ik dat ze toen al heel veel konden met bijvoorbeeld special effects. En dat is alweer 16 (!) jaar geleden.

Ook vind ik het onwijs gaaf dat er buiten de films en boeken een hele community is ontstaan. Het verhaal houdt niet op bij de boeken en bij de films, nee zeker niet! Er bestaat een speciale website waarop allerlei achtergrondinformatie over onder andere het verhaal en de personages te vinden is. Daarnaast kun je op de website van Pottermore zelf testen doen. In welk huis zit jij? Welke toverstaf past het beste bij jou? Door dit alles lijken de verhalen bijna ‘echt’.

Er is allerlei merchandising te koop, zoals toverstaffen en sjaals. In Utrecht was een speciale pop-up store gemaakt waarin je echt het gevoel kreeg dat je in een andere wereld terechtkwam (ik ben er natuurlijk geweest!). Daarnaast is er sinds begin februari een expositie in het Cinemec in Utrecht. Hier bevinden zich allerlei echte (!) decorstukken en kledij. Enorm gaaf als je het mij vraagt! Ik ben dan ook zeker van plan om hier binnenkort samen met mijn vriend heen te gaan.

Kortom, mijn liefde voor Harry Potter kwam pas later, maar de liefde is wel enorm groot!

Ben jij ook HP fan? Wat vind jij het allerleukste aan de serie?2 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 18:44h, 26 februari Beantwoorden

  Jaaa! Ik ben ook fan ^^ Ik vind die magische wereld letterlijk betoverend. Ik vond het heel jammer toen ik alle boeken uit had en het verhaal afgelopen was. Ik zit in huffelpuf trouwens. Heb het eergisteren eindelijk eens ‘uitgezocht”.
  Irene onlangs geplaatst…Theekransje • Nieuw werkMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:07h, 26 februari Beantwoorden

   Dat snap ik! Dan lees je ze toch opnieuw?(: Ik ook!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: