30 aug Ik heb geweldig leuk nieuws!

Waaaaaaahhh!!! Ik had vorige week niet gedacht dat ik vandaag dit artikel zou gaan schrijven. Ik ben dolblij, verrast en vooral overdonderd door het nieuws wat ik afgelopen week kreeg. Er komt van alles op me af, het is écht een rollercoaster de afgelopen dagen. Maar goh Danique, wat is er dan gebeurd? Nou lieve mensen, dat zal ik jullie in dit artikel eens vertellen.

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen in dit artikel, besloten mijn vriend Thijs en ik dat we het liefst dit jaar nog samen willen gaan wonen. Vanaf mei dit jaar zijn wij al druk op zoek naar een huurwoning, maar dit gaat zo makkelijk nog niet. Feit is dat een woning wordt toegekend aan degene die het langst staat ingeschreven bij de woningstichting. Wij stonden nog geen jaar ingeschreven, dus we visten iedere keer buiten het net. Tot afgelopen week.

Je raadt het waarschijnlijk al. Het is ons dit keer gelukt. Wij gaan SAMENWONEN! Afgelopen dinsdagochtend ontvingen wij een mailtje met de mededeling dat wij de eerste keuze waren voor een appartement hier in het dorp. Van ontlading en blijheid barstte ik in tranen uit. Dit is hetgeen waar ik me de afgelopen maanden zó op had verheugd en nu het eindelijk zo is, komt het toch wel erg dichtbij allemaal. Voor mij is het niet alleen het samenwonen, maar ook de allereerste keer dat ik uit huis ga. Ik heb nog nooit op kamers gewoond, ik woonde altijd veilig thuis bij mijn vader en moeder. Nu het dan eindelijk staat te gebeuren, vind ik dat best wel spannend. Weer een stap(je) richting het volwassen leven dat ik altijd al zo graag had willen leven. Hallo zelfstandigheid!

Thijs en ik zijn 3,5 jaar samen en we vonden dat het tijd was voor een volgende stap. Ik word daarbij volgende maand alweer 22, wat ik de juiste leeftijd vind om het ouderlijk huis te gaan verlaten. Mijn zus was ook ongeveer net zo oud als ik nu, dus mijn ouders hadden wel verwacht dat ik ook een keer uit huis zou gaan. Voordeel aan de jongste thuis zijn, is dat ik veel al weet en ook veel vragen kan stellen. Thijs en ik zijn overdonderd door dit nieuws en we willen het allemaal even op ons af laten komen. Veel tijd hebben we hier niet voor, aangezien wij over twee weken de sleutel al in ontvangst kunnen nemen. Dat betekent dat wij deze week al heel veel zaken moeten gaan regelen. Dat hoort natuurlijk bij het ‘echte’ leven.

Ondanks dat ik het allemaal best spannend vind, heb(ben) ik/wij er heel erg veel zin in! Het lijkt me geweldig om het huisje helemaal zelf naar wens in te kunnen richten. Voornamelijk het inrichten van de hobby-/studeerkamer lijkt me super. Eindelijk een plekje voor al mijn washi tape en andere frutseltjes. Geen gedoe meer met ‘waar slapen we vanavond?’ of gesjouw met spullen van huis naar huis. Meer tijd met z’n tweetjes doorbrengen, het lijkt me heerlijk!

Tot zover mijn ‘bijkletspraatje’. Verwacht de komende tijd meer artikelen over deze nieuwe en spannende stap in mijn leven. Tips voor leuke (tweedehands) spulletjes zijn zeker welkom!

 

 

 

 

Tags:
4 Reactie's
 • Stella
  Geplaatst op 08:11h, 31 augustus Beantwoorden

  Ahhh zo fijn! Gefeliciteerd 😀 Ik kan me voorstellen dat jullie er echt naar uitkijken. Succes met al het geregel en veel plezier met het inrichten enzo!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:51h, 01 september Beantwoorden

   Dankjewel! Ja, ik kan echt niet wachten.. 🙂

 • Nicole
  Geplaatst op 10:34h, 31 augustus Beantwoorden

  Wauw wat een ontzettend goed nieuws! Ik en mijn vriend willen ook gaan samenwonen en wij zijn ook pas net ingeschreven, dus dat wordt waarschijnlijk ook nog even wachten. Jullie in ieder geval gefeliciteerd en heel veel plezier met het samenwonen!
  Nicole onlangs geplaatst…Get Picture-Perfect Skin With The Nars Velvet Matte Skin TintMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:52h, 01 september Beantwoorden

   Wat spannend! Het kan inderdaad best een tijdje duren. Wij stonden dus 10 maand ingeschreven, maar mijn zus maar 5 dus je moet echt geluk hebben! Dankjewel, jij ook succes!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: