31 mei Een kijkje in mijn bullet journal

Het hebben van een bullet journal is de laatste tijd superhip. YouTube staat vol met video’s waarop bloggers en vloggers hun eigen gemaakte bullet journal laten zien. Een bullet journal is eigenlijk een zelfgemaakte agenda met allerlei extra’s. De bedoeling is dat je alles wat je kwijt wilt, kunt opschrijven in dit boekje. De ontdekker van dit systeem is de Amerikaanse Ryder Carroll.

Met mijn voorliefde voor notitieboekjes en het feit dat ik een echt lijstjesmeisje ben, kon ik dit nieuwe systeem natuurlijk niet negeren. Ik kocht een simpel notitieboekje van de Hema en ik ging aan de slag. Op Pinterest en Instagram vond ik mijn inspiratie. Ook zag ik dat de meesten gebruik maakten van een speciaal notitieboekje, namelijk van Leuchtturm. Laat dit nou een vrij prijzig boekje zijn. En laat ik nou net iemand zijn die hier graag haar geld voor neerlegt. Dus ja, ik bestelde de felroze versie online en een dag later kon ik aan de slag. Ik verzamelde al mijn stiften, pennen, kleurpotloden en washi tape om te beginnen. Het begin was wel moeilijk, aangezien ik erg perfectionistisch ben en geen fouten durfde te maken in mijn nieuwe (nogal dure) notitieboekje.

Na het kijken van video’s en foto’s had ik genoeg inspiratie opgedaan om een start te maken. Allereerst bevindt zich voorin het boekje een index pagina. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet meer bijhoud, aangezien ik dit toch nooit echt gebruik. Doordat er twee leeslintjes in het boekje zitten, weet ik precies waar ik moet zijn.

Op de volgende pagina maakte ik een key pagina. Hier leg ik uit welk symbool wat betekent. Zo is het duidelijk welke bullet wat inhoudt. Ik wilde het niet te lastig maken, dus ik hield het maar bij een aantal symbolen.

Daarnaast tekende ik een leuke beginpagina en probeerde ik met wat handlettering (geloof mij, ik ben hier geen ster in) de boel wat op te leuken.

Vervolgens maakte ik een jaaroverzicht, zodat ik feestdagen en verjaardagen in één oogopslag bij de hand had. Zoals je ziet was er iets mis gegaan, noooooooo, waardoor er stukjes washi tape te zien zijn. Achteraf vond ik dit best vrolijk en leuk staan. Nou moet ik zeggen dat ik eigenlijk vrijwel nooit op deze pagina’s kijk, maar ach, het ziet er leuk uit toch?

Dan nu de leukste gedeeltes (vind ik zelf): mijn to… lijstjes. Op mijn blog heb ik ook aparte pagina’s met mijn to read, to see, en to do lijstjes staan. Het leek me ook erg leuk om dat ook in mijn bullet journal te verwerken. Ik vind deze pagina’s erg goed gelukt en misschien ben ik hier wel het allertrotst op.

Ik startte mijn bullet journal op maandag 13 maart, dus dat was ook de maand waarmee ik begon. Ik probeer van iedere maand een klein feestje te maken, dus ik pak vooral uit bij de beginpagina’s van de maanden. De ene is mooier dan de ander, maar ach, het leven is ook niet altijd perfect.

Iedere maand start met een zogenaamde habit tracker, wat ik echt intensief gebruik. Hierop houd ik bij wanneer ik heb schoongemaakt, wanneer ik heb gesport (mission failed), of ik vroeg naar bed en uit bed ben gegaan, wanneer ik een goede (of juist slechte) dag heb gehad, wanneer ik geen geld heb uitgegeven en wanneer er een nieuwe blogartikel online komt. Dit systeem vind ik onwijs prettig werken, omdat ik zo makkelijk kan terug kan kijken. Op deze manier kan ik ook zien welk ritme zich voordoet in mijn dagelijkse leven. Zoals je ziet ben ik na de eerste maand al afgestapt van het vele kleurgebruik, omdat ik dat een beetje chaotisch vond.

Naast de habit tracker maak ik iedere maand een maandoverzicht, die ik opdeel in persoonlijke dingen en studiegerelateerde afspraken en deadlines. Hierdoor krijg ik een overzichtelijk idee van alles wat me die maand te wachten staat.

Mijn allereerste weekoverzicht vond ik achteraf totaal niet fijn werken. Ik had veel te weinig ruimte om dingen op te schrijven en ik vond het veel te druk.

Vanaf toen ben ik mijn week gaan verspreiden over twee pagina’s. Eerst probeerde ik de boel een beetje op te leuken door te doodlen, maar dit kostte toch veel tijd.

Vandaar dat ik het sindsdien erg simpel heb gehouden. Iedere week heeft een ander kleurthema, waardoor het toch nog een beetje vrolijk blijft. Ook heb ik iedere week ruimte over voor eventuele notities.

Als laatste houd ik ook iedere maand bij wat mijn inkomsten en uitgaven zijn. Ik vind het alleen niet nodig om deze te showen op mijn blog, vandaar dat ik deze er even buiten laat.

Dit is hoe mijn bullet journal er van binnen uitziet. Ik weet dat het niet zo Pinterest waardig is, maar goed daar doe ik het ook niet voor. Voor mij werkt dit systeem supergoed en ik weet ook zeker dat ik dit ga volhouden. Ik ben nu al zo’n 3 maanden bezig en ik ben echt blij dat ik ooit gestart ben. Alhoewel ik het wel echt verschrikkelijk vind wanneer ik een fout heb gemaakt. Dan wil ik het allerliefste meteen een nieuw boekje kopen, maar goed dat vindt mijn bankrekening denk ik niet zo leuk..

Heb jij ook een bullet journal, of ben je van plan er een aan te schaffen?17 Reactie's
 • Thijs Wessels
  Geplaatst op 08:18h, 31 mei Beantwoorden

  Erg leuk gemaakt hoor. Dat doe je erg mooi

  • Danique Krol
   Geplaatst op 09:10h, 31 mei Beantwoorden

   Grapjas <3

 • Marlous
  Geplaatst op 09:54h, 31 mei Beantwoorden

  Wow wat is jouw bulletjournal mooi! Ik vind ze zo leuk en het is eigenlijk echt iets voor mij, maar ik ben hier te perfectionistisch en te ongeduldig voor. Moet ik eerst dat hele boekje gaan ontwerpen.. (terwijl ik dat juist er zo leuk aan vind, maar ik wil dan eigenlijk gewoon meteen beginnen! haha). En als je dan 1 fout maakt dan wil ik gelijk opnieuw beginnen. Dus ik houd het maar bij kijken naar andermans bullet journals, blijf het wel heel tof vinden!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 09:56h, 31 mei Beantwoorden

   Wat lief, dankjewel! Ik ben zelf ook heel perfectionistisch en ongeduldig, maar ik zie dit ook juist als een manier om te ontspannen. Ik herken het wel heel erg hoor, maar ik heb dat ook los moeten laten en ik merk wel echt dat dit systeem heel erg goed voor mij werkt. Alles is in één klap overzichtelijk. Wie weet dat je toch een keer je eigen bullet journal gaat maken haha!

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 10:47h, 31 mei Beantwoorden

  Ik heb er geen, maar wat ontzettend leuk zeg! Nu wil ik er ook één!
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Attractiepark SlagharenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:51h, 31 mei Beantwoorden

   Dankjewel! Ik raad het je zeker aan!

 • Michelle
  Geplaatst op 11:46h, 31 mei Beantwoorden

  Ik wil zo graag een bullet journal aanschaffen. Zeker als ik zie wat voor moois jij ervan hebt gemaakt! Ik vind vooral je To read, To see en To go lijstjes mooi en je habit tracker. En natuurlijk de mooie maandillustraties! Oké, alles dus, haha.
  Michelle onlangs geplaatst…BOEKRECENSIE: Girl Online-serie van Zoe SuggMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 12:25h, 31 mei Beantwoorden

   Wat lief, dankjewel!<3 Ik zou het zeker doen als ik jou was, er kan weinig mis gaan!

 • Romy
  Geplaatst op 22:24h, 31 mei Beantwoorden

  Ik vind het er echt onwijs leuk en vrolijk uitzien! En het handletteren gaat je echt hartstikke goed af! Superleuk om op deze manier een overzicht voor jezelf te hebben en het lijkt me ook gewoon heerlijk om mee bezig te zijn.
  Romy onlangs geplaatst…Cursus portretfotografie | Hoe is het bevallen?My Profile

 • Stella
  Geplaatst op 21:14h, 02 juni Beantwoorden

  Zodra mijn huidige agenda vol is (vind het zonde om er zomaar mee te stoppen zonder dat ‘ie vol is – het is een Moleskine en naja, die zijn het wel waard om vol te pennen, hihi), dan ga ik aan een bullet journal beginnen! Denk ik.. Want ik weet nog niet zo goed of ik er echt goed mijn overzicht mee kan houden zoals ik dat nu in mijn agenda heb. Als ik aan ‘weken’ denk, dan zie ik echt mijn agenda voor me namelijk, hahaha. We shall see. Ik vind jouw bullet journal trouwens echt heel leuk! En wat ben je al goed op weg ook met je habit tracker! Liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Mijn liedjesschrijfproces in stappenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 22:28h, 03 juni Beantwoorden

   Spannend, ik ben benieuwd! Lief, dankjewel <3

 • Romy
  Geplaatst op 11:06h, 03 juni Beantwoorden

  Yay voor bullet journals! Ik heb er zelf nog geen maar eigenlijk begint mijn agenda er al een klein beetje op te lijken. Ik vind het altijd superleuk om een kijkje te nemen in andermans journals! Ik heb je artikel gelijk als favoriet opgeslagen op mijn laptop, zo fijntjes!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 22:29h, 03 juni Beantwoorden

   Ik ben nu wel benieuwd hoe jouw agenda eruitziet! Wat lief, dankjewel!

 • Claire
  Geplaatst op 11:27h, 04 juni Beantwoorden

  Wooow wat heb je dit mooi en knap gemaakt. En niet goed in handletteren? Ik vind dat je een mooi handschrift hebt hoor 🙂 Ik vind bullet journals altijd super indrukwekkend maar ik denk altijd dat ik langer bezig ben met het maken dan dat ik het daadwerkelijk gebruik.
  Claire onlangs geplaatst…Maandoverzicht mei: eten, handletteren en afstuderenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 12:07h, 04 juni Beantwoorden

   Dankjewel! Lief <3. Dat idee had ik eerst ook, maar het viel me toch in alles mee. Wie weet!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: