31 aug Last summer

Hee hoi, daar ben ik weer! Na een lange vakantie vond ik het wel leuk om jullie te laten zien en te vertellen hoe mijn vakantie was en wat er de afgelopen tijd allemaal voor leuks gebeurd is. In mijn laatste blogpost vertelde ik dat ik midden in mijn tentamens zat. 2 van de drie tentamens had ik toen gehaald, één helaas niet. Ook 1 van de twee opdrachten moest worden herkanst. Helaas is het bij Saxion zo dat de herkansingen pas na de vakantie plaats zouden vinden. Dit vond ik niet zo leuk, aangezien ik voor mijn propedeuse wou gaan en dat dit nu alleen nog maar langer langer zal gaan duren tot ik hem wel of niet zou halen. Dus zat ik de hele zomer te balen dat ik mijn propedeuse niet voor de vakantie had kunnen halen. Gelukkig is alles goedgekomen, want afgelopen week heb ik beide herkansingen teruggekregen. En jawel, ik heb mijn p binnen! Mijn dag kon niet meer stuk, ik was echt enorm blij dat ik dit heb weten te behalen. Vooral omdat ik op de middelbare school zoveel tegenslagen had gehad (niveau gedaald, blijven zitten, gezakt). Dus dit betekent dat ik over een paar maanden mijn p-uitreiking mag gaan bijwonen. Ik ben er echt ongelooflijk trots op en blij mee!

Dan nu naar de afgelopen zomervakantie. Ik ben zo’n vier weken alleen thuis geweest samen met mijn vriend omdat mijn ouders op vakantie waren. Dit was sowieso al heel erg leuk, omdat we deze paar weken een soort van ‘samenwoonden’. Dat ging gelukkig ook heel erg goed, dus dat was fijn. Ook heb ik redelijk wat dagen/avonden gewerkt bij de pizzeria. Een beetje geld verdienen is natuurlijk ook niet mis. Verder heb ik nog geshopt, geluncht, gezwommen en andere leuke dingen gedaan.

En op dinsdag 9 augustus was het dan zover, op naar Rome! Midden in de nacht reden we (Thijs, mijn zus, haar vriend en ik) naar Weeze (Duitsland) om daar het vliegtuig te pakken naar het mooie Italië. Na zo’n 2 uur vliegen kwamen we aan op het vliegveld in Rome en werden we opgehaald door mijn vader. Op de camping aangekomen stonden onze tentjes al helemaal klaar. Ook vond ik het erg fijn om mijn ouders na twee weken weer te zien. We verbleven een weekje op de camping en hebben ons erg goed vermaakt!

DSC_0536

DSC_0537

DSC_0648

DSC_0840

Zo zijn we onder andere één dag Rome zelf in geweest en hebben we van alles gezien. De bekende toeristische attracties zoals het Colosseum konden natuurlijk niet ontbreken. Wat ook leuk is, is dat ik van Thijs mijn allereerste MAC lipstick heb gekregen. Super lief! Ook zijn we nog een dag naar Vaticaanstad geweest en dat was ook heel erg mooi! De andere dagen hebben we lekker gezwommen, gezond en genoten van het feit dat er geen verplichtingen waren. Ook ben ik samen met Thijs een dag naar een winkelcentrum geweest. Ik heb echt genoten van de vakantie, maar helaas komt aan alles een eind. Dinsdag 16 augustus vlogen we weer terug..

Toen we weer thuis waren hadden we nog zo’n 1,5 week vakantie. Gelukkig was het in Nederland toen ook redelijk mooi weer, dus daar heb ik ook nog lekker van kunnen genieten. Helaas moest ik afgelopen maandag weer naar school. Ik ben nu begonnen aan mijn tweede jaar Media, Informatie en Communicatie. Ik ben enorm benieuwd wat dit jaar mij weer zal brengen. Aan de andere kant is het ook wel weer fijn om weer ritme te krijgen in het dagelijks leven. Gelukkig is het over zeven weken alweer herfstvakantie ;). Nog genoeg leuks om naar uit te kijken!

Ohja, ook nog een leuk feitje, ik heb een heel groot stuk van mijn haar laten afknippen! Het valt nu net boven mijn schouders en ik ben er heel erg blij mee.

WhatsApp Image 2016-08-31 at 11.35.44 (1)

Hoe was jouw vakantie?

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: