15 okt Letters

Letters. Kleine tekens die samen een woord vormen. Een zin, of een heel verhaal. In mijn hoofd zitten allerlei ideeën, maar op de een of andere manier krijg ik ze er niet uit. Mijn grootste passie is schrijven, maar de laatste tijd komt er weinig van terecht. Ik kan er enorm van genieten om dingen op papier (of in dit geval online) te zetten. Mijn droom is om ooit een succesvolle schrijfster te worden. Ik weet niet hoe realistisch deze droom is, maar goed: dromen mag altijd.

Tijd

Ik merk dat ik mezelf ook geen tijd gun en geef om ermee bezig te zijn. Wat enorm stom is. Verhalen schrijven vind ik fantastisch. Ik zou uiteindelijk willen bereiken wat schrijvers als John Green bij mij teweeg brengen. Het gevoel weggezogen te worden in een verhaal vind ik één van de mooiste dingen in mijn leven. Meegetrokken worden in een verhaal en het idee krijgen dat jij er een rol in speelt. Ik zou toch echt graag willen dat ik dit effect bij een ander teweeg zou kunnen brengen.

Hoe graag ik ook meer tijd zou willen besteden aan het schrijven van teksten voor mezelf of voor mijn blog, er zijn continu dingen die mij tegenhouden. Nu ik druk ben met stage, heb ik in het weekend eigenlijk niet veel zin in iets. Wat ervoor zorgt dat ik voornamelijk op YouTube zit te kijken naar andermans leven. Enorm leuk om te doen, maar het kost zo ontzettend veel tijd om verschillende YouTubers bij te kunnen houden.

Perfectionisme

Telkens als ik het idee heb om iets te gaan schrijven, word ik tegengehouden door mezelf. En als ik dan iets schrijf, kom ik niet verder dan een paar zinnen. Mijn perfectionisme staat me keihard uit te lachen. Ik begin aan mezelf én aan mijn teksten te twijfelen. ‘Is het wel oké om hierover te schrijven?’ ‘Zullen mensen het wel lezen?’

Ik heb zoveel ideeën en concepten, maar het komt er gewoon niet van. Ik moet mezelf gaan pushen om ermee aan de slag te gaan. Maar aan de andere kant: ik MOET niets. Een hobby of passie moet niet voelen als een verplichting, het is iets wat je doet als je er echt zin en tijd voor hebt. Ik hoop zo dat die wil zo snel mogelijk terugkomt, want ik mis het enorm…6 Reactie's
 • mama
  Geplaatst op 10:42h, 15 oktober Beantwoorden

  Misschien zijn er andere mooie dingen op je pad gekomen, zodat schrijven even geparkeerd wordt? 😘

 • Irene
  Geplaatst op 20:25h, 15 oktober Beantwoorden

  Als het komt, dan komt het. Zou me er niet te druk in maken want dat helpt ook niet echt. Ik las wel ooit eens de tip om gewoon te schrijven. Zonder vast idee te hebben waarover. Gewoon een bericht schrijven over alles wat er op dat moment in je op komt. Misschien haal je daar nog inspiratie uit voor iets 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Short hair, don’t care (zeggen ze dan hé)My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 18:02h, 16 oktober Beantwoorden

   Thanks voor je tips!

 • Stella
  Geplaatst op 15:37h, 18 oktober Beantwoorden

  Herkenbaar! Laat het maar gewoon lekker een beetje gaan, ik weet zeker dat het goedkomt <3 Liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Nieuwe-start-momentenMy Profile

 • Nienke
  Geplaatst op 18:19h, 17 december Beantwoorden

  Vroeg of laat zal het wel weer terug komen. Soms heb je gewoon van die momenten dat je even geen inspiratie hebt.

 • Yoni
  Geplaatst op 17:59h, 24 april Beantwoorden

  Je hebt een leuk creatief blog!
  Ik ben nieuw in dit blog wereldje en schrijf over mijn beperking! xYoni

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: