07 jun Mijn blogavonturen in de loop der jaren

Dit is niet mijn eerste blog, nee zeker niet. Voordat ik mijn eigen domeinnaam en hosting kocht, had ik verscheidene andere blogs (heel leuk, ze bestaan allemaal nog!). Ik weet niet meer zo goed hoe ik erop kwam om een blog te beginnen, wellicht doordat ik het zo tof vond wat bijvoorbeeld Teske destijds deed. Zoals jullie misschien wel weten, was ik vanaf kleins af aan al dol op schrijven. Ik schreef mijn eigen verhalen en gedichten en ik hield er enorm van om creatief bezig te zijn. Wat dat betreft is er weinig veranderd, behalve de manier waarop ik blog. Het leek me leuk om jullie in dit ‘avontuur’ mee te nemen.

Livelovesmilex

Ik begon in mei 2012 met mijn allereerste blog. Dat deed ik via blogger.com. Dit was een makkelijke manier en dat werkte voor mij prima. Ik wilde een leuke en originele naam voor mijn blog, helaas was dat nog niet zo makkelijk. Veel bestond al, en ik vond het wel leuk om er een positieve draai aan te geven, dus het werd livelovesmile. Helaas bestond deze al, dus ik dacht laat ik er een x achter zetten. Supercool natuurlijk, maar niet heus. Ik blogde hier over van alles en nog wat, maar heel lang hield ik het niet vol. Er verschenen maar vijf artikelen op. Deze blog was goed voor maar twee maaanden, toen was ik het al zat. Waarom ik daarna stopte, weet ik niet meer. Ben je nieuwsgierig hoe mijn blog er toen uit zag? Klik dan hier.

Wishandinspire

In december 2012 deed ik een nieuwe poging. Ik maakte een nieuwe blog aan, weer via blogspot onder de naam wishandinspire. Hier werd ik al een stuk persoonlijker. Ik schreef over dingen die mij bezighielden, of die ik had meegemaakt. Mijn titels van artikelen waren telkens een zin uit een songtekst die ik mooi vond. Grappig, maar niet erg nuttig i guess. Ook hield ik dit niet lang vol, eind december betekende meteen het einde van deze blog.

Belifash

Maart 2013, mijn derde poging. Ik bedacht een (naar mijn idee) vrij originele naam: Belifash. Deze naam stond voor de drie onderwerpen die ik erg belangrijk vond, namelijk: Beauty, Lifestyle en Fashion. Daarnaast vond ik het ook erg leuk klinken. De artikelen die hierop verschenen gingen voornamelijk over kleding die ik had gekocht, fashiontrends, bucketlists, outfits en weekoverzichten. Eigenlijk was mijn blog een dertien in een dozijn blog. Ik deed voornamelijk wat ik leuk vond bij andere blogs. Dit was wel mijn eerste blog waarop ik echt wel een stuk serieuzer was. Ik probeerde eerst om iedere dag een artikel online te zetten, later werden dit er zo’n twee per week. Na een break van vier maanden, hield ik het uiteindelijk tot en met november 2013 vol. Ik denk dat ik (na mijn huidige blog) deze het allerleukste vond. Ik kon hier echt mijn passie kwijt en dat viel ook te zien.

WordPress

In januari 2016 besloot ik na 2 jaar om het bloggen weer op te pakken. Dit keer probeerde ik het via WordPress.com. Ik wilde het eerst via hier proberen, voor ik er geld aan uit zou gaan geven. Nog geen maand later kocht ik mijn eigen domeinnaam en hosting en kwam ik hier terecht. Mijn artikelen gingen voornamelijk over Fashion en Beauty, maar ik vond dit uiteindelijk toch niet echt bij me passen. Sinds begin 2017 besloot ik daarom mijn blog te veranderen in een persoonlijke blog en ik ben super blij dat ik dit heb gedaan! Ik vind het zelf wel erg leuk om te zien hoe mijn stijl veranderd is en dat ik nu een totaal andere weg ben opgegaan.

Heb jij al eerder geblogd, of is dit je allereerste blog?8 Reactie's
 • Romy
  Geplaatst op 07:33h, 07 juni Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk dat je al zo lang aan het bloggen bent en ook verschillende domeinnamen hebt gehad. Leuk om dan later op terug te kijken en te zien hoe je bent gegroeid, lijkt me. Zelf heb ik al 8 jaar een blog met mijn scrapbookcreaties, maar dat is meer een ‘plaatjesblog’ dan iets waar ik mijn verhalen deel. Verder is Vaker Vrolijk mijn eerste echte blog.
  Romy onlangs geplaatst…Sollicitatietips | Dit zijn mijn 7 tips voor solliciteren!My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:07h, 07 juni Beantwoorden

   Dankjewel! Ja, dat is zeker leuk om terug te kijken. Oh echt? Dat wist ik niet, ik zal eens een kijkje nemen!

 • Evelyne
  Geplaatst op 22:11h, 08 juni Beantwoorden

  Leuk om zo terug te kijken. Ik ben beginnen bloggen (vraag mij het jaartal niet meer) op MSN-spaces. Daar leerde ik mijn 2 bff’s kennen waar ik nu geregeld nog mee afspreek in real life. Op een moment viel MSN-spaces weg en ik ben dan een tijdje gestopt. Opeens had ik er weer zin in en ben een nieuwe blog begonnen. Ik schreef er in het Engels, maar ik stopte er al gauw mee. Ik probeerde het enkele maanden later nog eens op te nemen onder een andere naam, maar ik liet het na een paar weken voor wat het was. Eerlijk waar, ik weet zelfs al niet meer hoe ze heetten. Zo’n 3 jaar geleden begon mijn ene bff een blog op blogspot en ben ik haar gevolgd. Ik blog persoonlijk op evelynevergote.blogspot.be. Nu sinds maart ben ik een 2de blog gestart samen met m’n andere bff. Die heet http://acupofstoriessite.wordpress.com. Het is nog wat zoeken om te combineren, maar we laten elkaar voldoende vrij om te schrijven.
  Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Hete duivelMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 07:46h, 09 juni Beantwoorden

   Dankjewel! Wat leuk om te lezen hoe jouw blog is ontstaan en op welke manieren jij allemaal hebt geblogd!

 • jonna@burgertrutjes
  Geplaatst op 22:21h, 08 juni Beantwoorden

  Leuk geschreven, dit is onze eerste blog. En ik heb er elke dag nog plezier van 🙂
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Unpopular Opinions – als je een andere mening hebt dan de massaMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 07:45h, 09 juni Beantwoorden

   Dankjewel! Wat fijn om te horen dat hè het nog steeds met plezier doet!

 • Joanne
  Geplaatst op 11:10h, 11 juni Beantwoorden

  Leuk om terug te kijken! Vind het ook zo grappig om te zien hoe dingen veranderd zijn en wat je allemaal hebt mogen meemaken (klinkt heftig) door het bloggen! 🙂
  Joanne onlangs geplaatst…Hotspot | Guts & Gusto – ArnhemMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:59h, 11 juni Beantwoorden

   Dankjewel!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: