07 feb Mijn doelen voor dit jaar (en hoe het nu met ze gaat)

Het mag dan al wel februari zijn, maar toch wil ik nog graag mijn ‘doelen’ voor 2017 met jullie delen. Eind 2016 kocht in een notitieboekje (jawel, nog één) met als doel om hier allerlei positiviteit in terug te kunnen brengen. Zo heb ik een hele lange lijst aan dingen opgeschreven die ik heb bereikt in 2016. Hier kwamen verrassend genoeg veel dingen uit die goed zijn gegaan dat jaar. Dat vind ik best knap van mezelf, vooral omdat ik vaak veel te negatief ben.

Daarnaast gebruik ik dit boekje voor allerlei persoonlijke doelen. Ik geef mezelf hier in bloot en daarnaast kan ik mijn creativiteit hier ook goed in kwijt door middel van tekeningetjes. Ik vind het heel erg fijn om zo’n boekje te hebben.

Maar goed, ik zou het hebben over mijn doelen die ik stelde voor 2017. Daarnaast zal ik ook toelichten wat ik tot nu toe met die doelen heb gedaan.

Mijn doelen voor 2017:

Beginnen met yogalessen
Ik heb een hekel aan sporten. Je zult mij echt niet snel zien hardlopen of naar de fitness zien gaan. Ik ben liever lui dan moe, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Wel vind ik het belangrijk om rust te creëren in mijn hoofd, aangezien ik vaak veel te druk ben. Yoga kan hiervoor een goede oplossing zijn. Je beweegt én je maakt je hoofd leeg. Dat leek me een ideale oplossing! Yoga is het niet geworden, wel Body Balance. Bij mijn plaatselijke sportschool volg ik iedere vrijdagochtend een les Body Balance. Ik kan jullie vertellen dat dit een enorme verademing is! Ik vind het helemaal leuk en ik ben ook van plan om dit in ieder geval het hele jaar door te gaan zetten.

Samen met mijn vriend op zomervakantie
Ik ben volgende week alweer twee jaar samen met mijn vriend. De eerste zomer zijn we alleen een weekend naar Zwolle geweest, vorig jaar zijn we mijn ouders achterna wezen reizen naar Rome. Maar wij zouden het ook heel erg leuk vinden om lekker met z’n tweetjes een week de zon op te zoeken. Daarnaast lijkt het ons supergaaf om samen te gaan kamperen en dus ook ooit samen een tent te gaan kopen met toebehoren. Ons eerste idee was een weekje Rhodos of Kreta, maar vanwege financiële toestanden zit dat er voor ons deze zomer niet in. In plaats hiervan willen we een weekje gaan kamperen in Nederland met z’n tweeën. Daarnaast willen we dan in de herfstvakantie een weekje Turkije of Egypte gaan boeken. Zo pakken we twee vliegen in één klap en zijn we stukken minder geld kwijt aangezien we niet in het hoogseizoen naar het buitenland gaan.

Een fijne en goede stageplek vinden
Ik zit nu op de helft van mijn tweede jaar als studente Media, Informatie en Communicatie. Dit gaat supergoed, afgelopen jaar haalde ik hiervoor mijn propedeuse. Begin volgend jaar moet ik een halfjaar stage gaan lopen. Het is erg belangrijk om een mooi en verzorgd cv te hebben zodat je een goede indruk kunt maken op een mogelijk stageadres. Hier ben ik de afgelopen tijd druk mee bezig geweest en dit vond ik onwijs leuk om te doen. Mijn droom is om bij een tijdschrift stage te mogen lopen. Dit is dus een doel waar ik nog best wat tijd voor heb, maar waar ik toch al heel erg veel mee bezig ben.

Meer tijd besteden aan mijn hobby’s
Ken je dat? Heel veel dingen leuk vinden om te doen in je vrije tijd, maar deze tijd toch altijd maar besteden aan series en films kijken? Dat kan natuurlijk ook een hobby zijn, maar ik vind dit eerlijk gezegd een beetje zonde van mijn tijd. Het liefste schrijf ik de hele dag voor mijn blog en voor mijn eigen boek. Daarnaast ben ik dol op tekenen en andere creatieve bezigheden. Het probleem is eigenlijk dat ik hier in 2016 veel te weinig tijd aan besteedde. Mijn doel is dus om tijd vrij te maken voor mijn hobby’s en dit mezelf ook gunnen. Tot nu toe ben ik al een stuk meer tijd gaan besteden aan mijn hobby’s dan in 2016. Dat gaat dus de goede kant op.

Veel schrijven
Dit doel past goed bij het bovenstaande doel. Ik vind het vooral erg belangrijk om door middel van veel te schrijven ook een mooi portfolio op te kunnen bouwen.

Vaker fruit eten & proberen om minder te snoepen
Ik heb in 2016 iets te vaak gesnoept. Het boeide me eigenlijk altijd best weinig of ik gezond at of niet. Maar daar is al een enorme verandering in gekomen. Ik maak sowieso twee keer per week een goedgevulde smoothie en sinds twee weken ben ik bezig met een gezond leven leiden. In twee weken tijd ben ik al meer dan één kilo afgevallen. Dat vind ik best knap van mezelf. Ik vind van mezelf dat ik best een normaal gewicht en figuur heb, ik vind mezelf niet te dik. Wel vind ik het belangrijk om gezond te eten en niet zo veel te snoepen. Daarom zou het mooi zijn als ik dit volhoud en hierdoor gezonder zal gaan leven.

Liever voor mezelf zijn & voor anderen
Ik ben vaak veel te hard voor mezelf. Ook kan ik vaak heel heftig reageren op anderen en zeg ik dingen waar ik achteraf spijt van krijg. Mijn doel is dus om liever te zijn voor anderen, maar ook voor mezelf. Dit houdt in dat ik vaker tot tien zal moeten tellen en sommige dingen niet altijd uit hoef te spreken.

Positiever denken
Zoals jullie al eerder hadden kunnen lezen, ben ik best negatief ingesteld. Daarom vind ik het belangrijk om vaker stil te staan bij de positieve dingen in het leven. Dit deel ik ook met jullie, via mijn blog. Daarnaast probeer ik vaker om negatieve dingen om te zetten in iets positiefs. Ik ben best trots op mezelf dat ik hier in het afgelopen jaar een stuk beter in ben geworden!

Geld sparen en behouden
Ik ben echt totaal geen goede spaarder. Het liefst geef ik al het geld wat ik binnenkrijg, diezelfde dag nog uit. Maar ik heb mezelf dit jaar als doel gesteld om in ieder geval iedere maand een bepaald bedrag op mijn spaarrekening te zetten. Ik mag hier van mezelf ook niet aanzitten, tenzij er hele hoge nood is. Ik vind dit wel erg moeilijk, maar ik denk dat het wel heel belangrijk is om te doen.

Veel bloggen
Sinds ik mijn blog helemaal heb omgegooid, merk ik dat ik veel meer plezier heb in het schrijven van artikelen. Schrijven over make-up en kleding was toch niet helemaal mijn ding. Ik zit nu veel meer op mijn plek en ik hoop dat ik dit ook goed vol kan gaan houden! Op dit moment schrijf ik één artikel per week, maar ik wil dit over een tijdje wel gaan uitbreiden naar twee of drie artikelen per week.

Zo, dat waren nogal wat doelen. Zoals je kunt lezen gaat het eigenlijk al best goed met mijn gestelde doelen.

Wat zijn jouw doelen voor 2017 en heb je hier al vooruitgang mee geboekt?
Tags:
4 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 20:10h, 07 februari Beantwoorden

  Fijne doelen heb je gekozen! Veel plezier er mee! 🙂 Ik wil ook wat meer sparen nu. Geef ook veeeeel te graag geld uit. Haha. Heb deze maand een no buy month. Tot nu toe gaat het goed! 😀
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 21My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:09h, 08 februari Beantwoorden

   Dankjewel! Ik vind het erg knap van je dat je het zo goed volhoud!

 • Romy
  Geplaatst op 08:55h, 09 februari Beantwoorden

  Wauw, dat zijn veel doelen! Wat goed dat je al zo snel zoveel resultaat hebt geboekt! Die body balance lijkt me zo fijn. Echt een moment om even tot rust te komen! En zo goed dat je vaker negatieve gedachten in iets positiefs weet om te zetten. Dat is ook iets waar ik de afgelopen tijd, o.a. door mijn blog, mee bezig ben geweest en het voelt zo fijn. Verder is mijn doel om meer rust te creëren en vaker een momentje voor mezelf te pakken. En liever zijn voor mezelf! Ook dat is wel een belangrijk puntje voor mij om aan te werken.
  Romy onlangs geplaatst…10 cadeaus voor Valentijnsdag om zelf te makenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:17h, 09 februari Beantwoorden

   Dankjewel! Ja, ik vind het echt een aanrader om te doen. Het is een combinatie tussen bewegen, kracht ontwikkelen en rust creëren in je hoofd. Ik snap je gevoel, ik heb ook heel vaak moeite met negatieve gedachtes, maar het is veel leuker en fijner om positief door het leven te gaan. Dat zijn hele goede doelen. Ik ben benieuwd hoe jij er over een tijdje naar terug zal kijken. Ik wens je veel succes!<3

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: