15 feb Mijn favoriete boeken van ‘vroeger’

Toen ik stukken jonger was, verslond ik boek na boek. Iedere twee weken was ik wel te vinden in de bibliotheek. Ik nam zoveel mogelijk boeken mee naar huis en ik had ieder boek vaak na één of twee dagen uit. Ik keek voornamelijk uit naar de zomervakantie. Samen met mijn zus leenden we twaalf verschillende boeken. Waarna we vervolgens na één week op vakantie verveeld voor de caravan zaten. Alle boeken waren al uitgelezen. Kortom, vroeger was ik een échte boekenwurm. Op dit moment heb ik onder mijn bed een grote doos staan, vol met alle boeken vanuit die tijd.

Spijtig genoeg lees ik nu véél te weinig naar mijn mening. Ik zou echt vaker willen lezen. Ik heb mezelf hierom voorgenomen om iedere dag wanneer ik naar school ga (lees: 80 minuten per dag in de trein), te lezen. Mijn moeder heeft een e-reader waar best wat boeken op staan. Ik ben zelf ook van plan om mijn eigen aan te gaan schaffen, maar voor nu is dit prima. Goed, ik ging jullie vertellen wat mijn favoriete boekenreeksen van ‘vroeger’ waren. Hiermee verwijs ik naar de tijd toen ik tussen de 8 en 13 (?) was.

Hoe overleef ik..-serie

Wie kent hem niet? De bekendste boekenserie van Francine Oomen. Wat vond (en vind) ik dit een geweldige serie! Ik heb ze allemaal gelezen (meerdere keren zelfs) en ik kan wel zeggen dat deze reeks stipt op nummer één staat. Ik kon me altijd heel goed inleven in het leven van Rosa, Neuz en haar familie en vrienden. Vrijwel iedere verjaardag kreeg ik het nieuwste boek van die tijd cadeau van mijn ouders. Wat deze boeken zo leuk maakten, was het feit dat je in het verhaal werd getrokken. Daarnaast vond ik het onwijs leuk dat er MSN-gesprekken en e-mails in terug waren te vinden. Dit zorgde ervoor dat het heel realistisch werd. Ook was ik altijd jaloers op het leven van Rosa en wou ik maar al te graag met haar ruilen.

Carry Slee boeken


Naast Francine Oomen, was Carry Slee ook één van mijn favoriete schrijfsters. Haar stijl sprak (en spreekt me nog steeds) enorm aan. De onderwerpen waar zij over schrijft zijn enorm herkenbaar, omdat ze voornamelijk schrijft over de ‘problemen’ waar jonge tieners tegenaan kunnen lopen. Mijn favoriete boeken van haar zijn: Timboektoe, Hot or Not, Kappen! en Radeloos. Veel van deze boeken zijn uitgebracht als film, wat er voor zorgt dat ik ook #1 fan ben van alle films van Carry Slee. Ik heb ze allemaal al een paar keer gezien (Timboektoe is mijn favoriet en heb ik misschien al wel vijftien keer gezien).

Dat heb ik weer


Om even in het thema ‘boekenreeksen’ te blijven, vertel ik ook nog iets over één van de series van, jawel, Carry Slee. Dat heb ik weer! bestaat uit vijf verschillende delen. In deze serie word je meegenomen in het verhaal van Britt. Britt zit midden in haar pubertijd en maakt zich druk om haar uiterlijk, om de liefde en om de scheiding van haar ouders. Erg leuk om te lezen als je zelf ook midden in de pubertijd zit. Het zijn herkenbare verhalen en daarom erg leuk om te lezen.

De olijke tweeling


De olijke tweeling gaat over (hoe toevallig haha) een tweeling. De reeks bestaat uit 39 (!) boeken en is gestart door Arja Peters. Na haar overlijden, is de boekenreeks gelukkig niet geëindigd. De boeken werden voornamelijk verder geschreven door Marion van de Coolwijk. Ik heb niet álle boeken gelezen, maar sowieso wel de helft. Veel boeken heb ik ook zelf in huis, maar een aantal leende ik destijds ook van de bibliotheek. Ik vond het echt een verslavende serie en ik kon ook niet wachten om het allernieuwste boek te kunnen lezen wanneer deze was uitgebracht.

Wat is jouw favoriete boek(enreeks) van vroeger?
6 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 20:17h, 15 februari Beantwoorden

  Oh de Olijke Tweeling las ik ook graag! Ik had oa zo’n omnibus (zoals dat heet(te)) met drie verhalen in denk ik. Volgens mij heb ik dat boek zeker vijf keer uit gelezen! En ik was ook super fan van Marc De Bel! 😀
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 22My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:50h, 16 februari Beantwoorden

   Ja, dat waren de mooisten! Die schrijver ken ik helaas niet, maar ik zie net dat hij Vlaams is dus dat kan wel kloppen!

 • Romy
  Geplaatst op 19:04h, 16 februari Beantwoorden

  Wauw, we hadden echt precies dezelfde boekensmaak ‘vroeger’! Zo leuk om te zien! Ik was vooral gek op Carry Slee en op Hoe overleef ik. Die boeken heb ik nog in de kast staan voor als ik misschien ooit een dochter krijg en zij ook dit soort boeken wil lezen 🙂 Leuk idee voor een blogpost!
  Romy onlangs geplaatst…Zo volg je je hart! – in 4 stappenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 23:22h, 16 februari Beantwoorden

   Geweldig hé! Ja, dat is een erg leuk idee. Ik heb laatst weer een paar boeken gelezen, het blijft leuk!

 • Resy
  Geplaatst op 12:03h, 17 februari Beantwoorden

  Al deze boeken heb ik echt honderden keren gelezen haha. Goede jeugdherinneringen zijn het toch!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 12:31h, 17 februari Beantwoorden

   Ja, geweldig hé!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: