28 feb Mijn haat-liefdeverhouding met lipstick

Lipstick, ik vind het prachtig! Het maakt je look echt af. Nude kleuren, of juist heel felrood. Maar hoe mooi ik ze ook vind, aan de andere kant brengt het ook wat nadelen met zich mee.

Nadat ik druk bezig ben geweest om de lipstick mooi aan te brengen – dat gaat helaas nog wel eens mis – wil ik natuurlijk ook dat het de hele dag zo blijft zitten. Maar dan opeens gebeurt het.. Ik krijg dorst. Ojee, wat nu? Ik wil mezelf niet laten uitdrogen, maar ik wil ook niet mijn lipstick verpesten. Wanneer ik thuis ben drink ik dan door een rietje, maar zodra ik op school ben gaat dit een stuk lastiger. Als ik zelfs maar één klein slokje neem, zit de hele bovenkant van mijn flesje onder de lipstick.

Ook wanneer ik besluit te gaan eten moet ik oppassen. Als ik echt heel voorzichtig wil doen moet ik mijn eten in hapklare blokken snijden, of mijn brood ‘afscheuren’. Anders verkleurd mijn hele brood naar roze of rood. Om nog maar niet te spreken over hoe mijn lipstick na het verorberen van een maaltijd zit. Meestal blijft de lipstick heel goed op de randjes zitten, maar laten we eerlijk zijn, dat ziet er nogal gek uit. Om de lipstick dan nog weer mooi bij te werken, kost vaak nog best wat tijd. Tijd die ik niet altijd heb. Dan is vaak de keuze, of ik haal alles eraf, of ik werk het snel bij en duim dat het er nog enigszins mooi uit ziet.

Of het nou aan mij ligt, of aan het feit dat ik misschien niet de juiste lipstick heb? Ik weet het niet, misschien hebben jullie tips? Of herken jij je misschien in deze situaties?

4 Reactie's
 • Anne Wolthuis
  Geplaatst op 18:50h, 28 februari Beantwoorden

  Haaaa Danique,

  Ik heb wel een tip voor je!
  Wat ik altijd doe is: lippenstift op mn lippen en vervolgens met een kwastje poeder op mn lippen aanbrengen. Gewoon poeder voor je gezicht zeg maar (wit)…
  Daarnaast helpt het merk ook mee, als je bijvoorbeeld lippenstift haalt van Mac! Daar heb je ‘matte’ van en ‘retro matte’. Deze blijven (bij mij) echt de hele dag zitten!

  Groetjes ?

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:31h, 01 maart Beantwoorden

   Hee Annie!

   Ohja, handige tip dankjewel! Ja ik ben van plan om zo snel mogelijk mijn eerste Mac lipstick te halen haha 🙂

   Liefs

 • Suzanne
  Geplaatst op 20:00h, 02 maart Beantwoorden

  Ik heb dit ook lang gehad. Een trucje dat ik gebruik is om na de lipstick in een tissue te happen en terwijl ik dit tissue nog tegen mijn lippen heb er met een poeder overheen gaan!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 11:09h, 03 maart Beantwoorden

   Handige tip! Ga ik uitproberen, dankjewel!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: