06 jul Mijn zomer bucket list (om tot rust te komen)

Woehoe! Ik heb sinds afgelopen maandag zomervakantie! Wat een heerlijk gevoel zeg. Ik hoef tot aan 4 september he-le-maal niks aan mijn studie te doen.

Afgelopen maandag was de laatste keer dat ik op Saxion te vinden was. Zoals ik al eerder heb verteld, maakten wij de afgelopen maanden ons eigen magazine. Maandag was de eindpresentatie, wat betekent dat ik sinds toen officieel zomervakantie had. Ik heb vrijwel alle punten van dit jaar binnen, het enige wat nog rest is het cijfer voor ons magazine. Dan heb ik in totaal 120 (!) punten in de pocket en kan ik met een gerust hart beginnen aan mijn stage bij de Margriet in september. Heeuuul erg spannend..

Sinds een aantal jaren vind ik het wel vrij lastig om dat echte ‘vakantiegevoel’ te ervaren. Ik denk dat het komt doordat ik niet helemaal ‘vrij’ ben. Mijn geld stroomt natuurlijk niet zomaar binnen, daar moet ik toch echt zelf iets voor doen. Leuke dingen doen in de vakantie kan niet zonder geld (veel wel natuurlijk, maar de vakantie naar Ameland moet ook worden gefinancierd).

Vakantie hebben is onwijs leuk. Ik heb er net twee dagen op zitten. Het leukste vind ik dat ik veel tijd kan doorbrengen met Thijs, mijn familie en vriendinnen. Zo heb ik maandagmiddag gezellig mijn vakantie ingeluid met mijn zus, ben ik dinsdag gezellig met Thijs het dorp in geweest en ben ik gisteren de hele dag met twee vriendinnen naar Amsterdam en Zandvoort geweest. Verder werk ik een aantal keer per week bij de pizzeria en probeer ik tussendoor ook nog te genieten. Ik hoop dat ik daar deze zomer echt veel aan toe ga komen. In de drukke schoolweken vergeet ik mezelf nogal vaak. Vandaar dat ik een lijstje heb opgesteld met dingen die ik kan gaan doen deze zomer om tot rust te komen.

Mijn zomer bucket list

Veel lezen

Ik wil aankomende week weer eens naar de bibliotheek gaan en daar een aantal goede boeken inslaan. Daarnaast vind ik het ook altijd heerlijk om op het strand of het zwembad een leuk tijdschrift te lezen (de Margriet bijvoorbeeld, haha!).

Verder schrijven aan mijn ‘boek’

Zo’n drie jaar geleden begon ik na mijn examens aan een verhaal en ik neem hier normaal gesproken niet echt de tijd voor. Desondanks vind ik het onwijs leuk om te doen, dus ik hoop echt dat ik daar deze vakantie aan toe kom;

Tijd besteden aan mijn creativiteit

Zelfde verhaal als hierboven, ik vind het enorm leuk om te doen, maar ik besteed er gewoonweg te weinig tijd aan. Ik trek deze zomer mijn ‘knutsella’ hopelijk weer vaak genoeg open!

Veel fietsen/wandelen

Ook zo’n ding. Ik had een aantal maanden het voornemen om iedere zondag een wandeling te maken met Thijs, maar dat is niet echt goed gelukt. In de zomer lijkt het me heerlijk om lange avondwandelingen te maken en om te genieten van de ondergaande zon. Lange fietstochten maken vind ik ook erg leuk. Zo hebben Thijs en ik afgelopen week een heel eind gefietst en ik vond het zeker voor herhaling vatbaar.

Mijn telefoon wat vaker wegleggen

Ik merk het helaas heel erg. Ik pak continu mijn telefoon bij de hand om op Facebook, Instagram of Snapchat te kijken. Je kunt gerust zeggen dat ik verslaafd ben aan mijn telefoon. Mijn plan is om deze zomer mijn telefoon is vaker binnen te laten liggen wanneer ik naar buiten ga. Ik kan me dan totaal focussen op hetgeen waar ik op dat moment mee bezig ben, zonder gestoord te worden.

Wat doe jij om tot rust te komen?7 Reactie's
 • Thijs Wessels
  Geplaatst op 12:06h, 06 juli Beantwoorden

  Nou ik ga lekker gamen tot rust te komen

  • Romy
   Geplaatst op 20:01h, 06 juli Beantwoorden

   Wat heerlijk dat je vakantie hebt! En heel herkenbaar wat je zegt over niet echt tot rust komen. Ik hoop dat je jezelf toch wat rust gunt met deze punten. Vooral je telefoon wegleggen is een goede! Dat scheelt al zoveel 🙂

   • Danique Krol
    Geplaatst op 16:09h, 07 juli Beantwoorden

    Dat is het zeker! Ik ben benieuwd of het me gaat lukken haha.

 • Lisanne
  Geplaatst op 17:53h, 06 juli Beantwoorden

  Mooi lijstje! Ik zou mijn telefoon eigenlijk ook eens wat vaker moeten wegleggen, en gewoon rustig een boekje lezen. Dat is ook zo fijn!
  Lisanne onlangs geplaatst…Concert at SEA in photosMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 16:09h, 07 juli Beantwoorden

   Het is zeker het proberen waard!

 • Nicetobeout
  Geplaatst op 19:43h, 11 juli Beantwoorden

  Wat gaaf dat je een boek aan het schrijven bent. Vroeger schreef ik ook veel verhalen maar sinds ik volwassen ben eigenlijk niet meer. Al zou het mij zo gaaf lijken een heel boek te schrijven!

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:21h, 13 juli Beantwoorden

   Dankjewel! Ik zou er gewoon weer mee beginnen als ik jou was!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: