02 feb New hair

Ik was het zat om telkens maar hetzelfde kapsel te hebben. Alles op één lengte, tot ver over mijn schouders. Zo is het al jaren. Ik wou iets nieuws proberen, maar wat? Een stuk korter misschien? Ik mag van geluk spreken dat ik mooie krullen heb, maar hoe langer mijn haar is, hoe minder krullen ik heb. Ik dacht, laat ik eens gek doen, een heel stuk eraf. Als het niet mooi is, groeit het zo weer aan. Daar zat ik dan, in de kappersstoel. ‘Een stukje eraf en wat meer laagjes alsjeblieft.’ Ik liet het aan de kapster over hoeveel er in totaal af moest, het zou vast wel mooi worden.

Toen ik zag hoeveel er uiteindelijk afging, schrok ik wel een klein beetje. Dat was wel een heleboel haar daar op de vloer. Jammer is het wel, ik had mijn haar op deze lengte eigenlijk altijd wel mooi gevonden. Maar het was tijd voor verandering en dat zou nu gebeuren.

Een halfuurtje later was ze klaar met knippen. Gelijk zag ik dat er al veel meer volume in mijn haar zat. Ik kreeg het gevoel dat ik zo iets ‘volwassener’ leek in mijn gezicht. Ik moest even wennen aan het feit dat mijn lange haar verleden tijd was. Misschien iets te sentimenteel, maar het blijft jammer als al dat haar, wat je jaren hebt opgespaart, zo ineens verdwenen is. Ach, het is maar haar, zo erg is het nou ook weer niet, sprak ik mezelf toe.

Maar wauw, wat was ik blij nadat ik mijn haar had gewassen, in model had gebracht en in de spiegel keek. Ik vond het toch wel heel erg mooi. Velen zullen waarschijnlijk denken dat het misschien wat overdreven is, maar voor mij was het heel wat. Maar ik ben er blij mee, gelukkig maar. Wie weet gaat er de volgende keer nog wel meer af..

Before:

DSC_2997

DSC_2998

After:

DSC_3032 DSC_3062

De before foto’s zijn met flits gemaakt, de after foto’s niet. Dit verklaard ook mijn glimmende gezicht en het verschil qua kleur.

Ik hoop dat jullie mijn nieuwe kapsel net zo mooi vinden als ik zelf doe.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: