07 mrt Review | Catrice Sand Nudes Palette


Ja! Eindelijk. Sinds zo’n 2/3 weken liggen de nieuwe producten van Catrice weer in de schappen. Ik was er snel bij, zoals je in deze shoplog hebt kunnen zien. En wat zitten er toch mooie producten tussen. Ik nam twee nieuwe producten mee, waarvan ik nu hier de eerste review.

Ik nam onder andere het nieuwe oogschaduw palette mee. Naast Chocolate Nudes, Absolute Matt en Absolute Rose, bracht Catrice een nieuw oogschaduw palette uit. Welgenoemd Sand Nudes. Ook dit palette bevat 6 verschillende kleuren. En wat ziet hij er mooi uit!

catrice-sand-nudes-open

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat het palette ‘zand’ kleuren. Verschillende tinten doen je denken dat je in een grote woestijn aan het lopen bent. Van lichtbruin, tot oranje naar donkerbruin. Het palette lijkt erg veelzijdig. Op naar de swatches!

swatches

Op bovenstaande foto’s kun je de swatches zien van het palette. Voor alle kleuren geld dat ik één keer over mijn arm heb ‘geveegd’. De oogschaduws zijn in principe best redelijk gepigmenteerd, maar zijn vrij poederig.

De eerste kleur is een matte, witgelige oogschaduw. Deze zou wellicht mooi zijn om te gebruiken als highlighter. Daarnaast bevindt zich een lichtbeige kleur die kleine glitters bevat. Ook erg mooi en wellicht ook als potentiele highlighter kleur. Als derde in de rij een matte lichtoranje. Leuk dat er zo’n ‘opvallende’ kleur tussen zit. De oogschaduw ernaast is lichtbruin en bevat ook wat kleine glitters. De laatste twee kleuren zijn erg donker vergeleken met de rest. De twee kleuren zijn vergelijkbaar, alleen is de ene mat en de andere niet.

Zoals ik al eerder zei, een multifunctioneel oogschaduwpalette! Wat ik vooral erg leuk vind is dat er wordt afgewisseld tussen matte en glitterende oogschaduws.

Maar hoe vallen de oogschaduws uit op mijn ogen?

DSC_3885

DSC_3881

DSC_3914

Ik was er al bang voor. De kleuren vallen een beetje weg op mijn ogen. Voor deze ooglook heb ik vrijwel alle oogschaduws gebruikt, maar zoals te zien is hierboven, valt er weinig onderscheid te vinden. Waarschijnlijk, doordat de oogschaduws té poederig zijn, zijn de kleuren door het blenden door elkaar gaan lopen. In het echt valt het verschil nog wel redelijk te zien, maar dit valt op de foto’s een beetje weg. Erg jammer.

Ondanks dat de kleuren op mijn ogen een beetje tegenvallen, vind ik dit toch een erg mooi palette. Voor een dagelijkse look is dit palette prima. De kleuren zijn erg mooi op elkaar afgestemd. Als de oogschaduws iets minder poederig zouden zijn, was dit vast één van mijn favoriete palettes geworden.

Het Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette kost €4,99 en is verkrijgbaar bij Trekpleister en Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette? Zou jij hem aanschaffen, of laat je hem liever liggen?

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: