20 mrt Review | Essence Velvet Matt lipstick en Catrice Ultimate Stay lipstick

In de voorjaarsvakantie was ik in Hoogeveen. Natuurlijk moest ik ook daar de Kruidvat in. Ik wist dat Essence matte lipsticks had uitgebracht, dus ik wist waar ik naar moest zoeken. Er zijn dacht ik vier nieuwe matte lipsticks, waarvan ik er één meenam. Namelijk de Longlasting lipstick nude in 08 Velvet Matt. Ook liep ik even langs het Catrice schap, waar ik ook een mooie lipstick zag ‘liggen’, de Ultimate Stay Lipstick in 020 All That She Wants. Deze zat al iets langer in het assortiment. Beide lipsticks nam ik mee om te reviewen.

DSC_4547

Als eerste de matte lipstick van Essence. Ik vind het erg leuk dat de nude lijn ook een nudekleurige verpakking heeft. Hierdoor kun je de lipstick makkelijk terugvinden in je stash. Ook vind ik het super dat Essence nu echte matte lipsticks heeft uitgebracht. De kleur ziet er in de stick al erg mooi en veelbelovend uit.

DSC_4550

De Catrice lipstick zag er ook erg mooi uit. Zoals alle Ultimate Stay Lipsticks heeft ook deze lipstick een simpele, zwarte huls. Dit is mijn eerste lipstick van deze lijn, dus dat maakte me extra benieuwd. All That She Wants ziet er een stuk donkerder uit, wat mij juist ook wel weer aansprak.

DSC_4612

De swatches zien er in ieder geval al veelbelovend uit! Er komt goed pigment af van beide lipsticks. Zoals te zien is, is de Essence lipstick echt mat, en bevat de Catrice lipstick een kleine glans. All That She Wants heeft dan ook een satin finish.

DSC_4578

Allereerst de matte lipstick van Essence. Op mijn lippen valt de lipstick meer roze uit dan op de swatch te zien is. Het is een echte ‘my lips but better’ kleur. De lipstick laat mijn lippen gelukkig niet uitdrogen, waar ik in eerste instantie wel bang voor was. Ik vind dit een mooie kleur voor elke dag!

DSC_4607

De Catrice lipstick daarentegen is een heel stuk donkerder. De lipstick brengt mooi aan. Het is wel een kleur die iets ‘gewaagder’ is dan die van Essence, maar voor een feestje of in het weekend vind ik deze kleur erg mooi. De satin finish maakt de lipstick echt af.

Ik ben erg tevreden over beide lipsticks en ik ga ze ook zeker vaak gebruiken!

De Essence lipstick kost €2,39, de Catrice lipstick €4,99.
Beide lipsticks zijn verkrijgbaar bij Trekpleister en Kruidvat.

1Reactie

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: