04 apr Throwback Time #1

Ik vind het heerlijk om terug te denken aan vroeger. Dan heb ik het niet per se over de jaren dat ik een klein meisje was, maar over al mijn afgelopen levensjaren. Om deze herinneringen met jullie te delen, heb ik een nieuwe rubriek bedacht: Throwback Time. In deze rubriek deel ik mijn favoriete muziek van toen, mijn favoriete boeken van vroeger, mijn allerleukste herinneringen, oude foto’s en meer! Ik kwam op het idee doordat ik onlangs deze blog schreef, waarin ik foto’s en herinneringen deelde van vroeger. Het is natuurlijk veel belangrijker om te kijken naar de toekomst, maar ik vind het ook erg leuk om terug te denken aan de tijd voordat ik ‘volwassen’ werd. Hoe was mijn leven toen, wat deed ik en wat vond ik leuk? Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een maandelijks terugkerende rubriek, dus houd het in de gaten als je ook houdt van herinneringen ophalen!

Muziek
Kinderen voor Kinderen

Toen ik ongeveer 8 jaar oud was, was ik dol op alle liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ik had een paar cd’s en ik zong alle nummers uit volle borst mee. Het allerliefste zat ik zelf ook bij het koor, maar daar heb ik nooit iets mee gedaan. Mijn favoriete nummers waren ‘Smoorverliefd’ en ‘Als een meeuw boven zee’.

“Hij is mooier dan de mooiste,
in zijn ogen schijnt de zon,
maar van mij wil hij niks weten
Smoorverliefd,
‘k wist niet dat er zoiets ergs bestond.”

(toen verliefd zijn nog raar was)

“Wat moet ‘t fijn zijn te vliegen daarboven.
Helemaal vrij zijn, wat heerlijk is dat.
Wat moet ‘t mooi zijn, echt niet te geloven.
Enkel te vliegen, ver weg van de stad.”

En ja, ik luister af en toe nog steeds liedjes van het Kinderen voor Kinderen koor. Het blijft leuk, ook wanneer je al in de twintig bent haha. Wel moet ik zeggen dat ik de nummers van jaren terug een stuk leuker vind dan de nummers die nu gemaakt worden. Misschien wel omdat ik me in die tijd meer kon spiegelen aan de teksten.

Boek
De bende van de Korenwolf

Jacques Vriens is een bekende kinderboekenschrijver. Ik was dol op de boekenreeks: De bende van de Korenwolf. De serie bestaat uit tien boeken en in 2000 werd het eerste deel uitgebracht. De boekenreeks gaat over vier kinderen die opgroeien in een hotel: De Korenwolf. Hun ouders hebben het erg druk met het runnen van het hotel, dus de kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen. Samen met hun oma hebben ze een bende opgericht: De bende van De Korenwolf. Met z’n vijven beleven ze allerlei avonturen.

Mijn favoriet van de boekenreeks was De redding van de zwevende oma. Het boek gaat over oma, die dreigt ergens anders te wonen omdat ze de trap niet meer op kan lopen. De bende doet er alles aan om ervoor te zorgen dat oma blijft.

Televisie
Knofje


Als er één dvd is die ik vroeger vaak keek, was dat Knofje wel. Knofje is een serie van tien afleveringen en kwam uit in 2001. Knofje is een meisje van viereneenhalf, die samen met haar ouders in een héél groot huis woont. In haar jonge kleuterleven beleeft Knofje het ene na het andere avontuur. Echt heel erg leuk om te kijken als je zelf een kleine hebt (stiekem, nadat ik dit schreef ben ik alle afleveringen terug gaan kijken haha).

Herinnering
Mijn eerste ‘boek’


Toen ik pas net kon schrijven, maakte ik mijn allereerste boekje. Zoals je ziet heb ik alles zelf geschreven én getekend. Dit verhaal ging over Wik, geïnspireerd op een boekje van de kleuterschool. Zoals je ziet was ik toen al dol op schrijven. Ik wist toen al dat ik later schrijfster wilde worden. Ik vind het onwijs leuk dat ik dit heb bewaard en ik kijk er ook met plezier naar terug.

Ik hoop dat jullie deze nieuwe rubriek leuk vinden! Laat me weten of je meer wil zien, dan maak ik volgende maand een nieuw overzicht!

Wat was jouw favoriete televisieprogramma vroeger?3 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 18:37h, 04 april Beantwoorden

  Haha wat tof om dit te lezen! En om daar eens over na te denken. Ik vond laatst een fotoboekje terug van toen ik klein was. Zo fijn om te zien! 😀
  Ik keek vroeger altijd naar Otje. En mijn lievelingsboek was Pluk van de petteflet. En toen ik jonger was moest m’n mama altijd voorlezen uit Nodie (denk ik) en Pocahontas. Haha :p
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 29My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 18:43h, 04 april Beantwoorden

   Dankjewel <3. Ja leuk hé? Otje was echt geweldig inderdaad!

 • Dinja Konijnenbelt
  Geplaatst op 07:41h, 26 april Beantwoorden

  ‘Poepen in de bosjes’.. als ze dat zongen, lagen jullie (en jullie tante daardoor ook hihi) helemaal in een deuk! ?

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: