03 mei Throwback Time #2

Ik vind het heerlijk om terug te denken aan vroeger. Dan heb ik het niet per se over de jaren dat ik een klein meisje was, maar over al mijn afgelopen levensjaren. Om deze herinneringen met jullie te delen, heb ik een nieuwe rubriek bedacht: Throwback Time. In deze rubriek deel ik mijn favoriete muziek van toen, mijn favoriete boeken van vroeger, mijn allerleukste herinneringen, oude foto’s en meer!

Muziek
Nederlandse rap

Toen ik een jaar of 12/13 was, was ik helemaal fan van Nederlandse rapmuziek. Vaak luisterde ik muziek van (toen) iets onbekendere rappers als IN. Ook luisterde ik vaak naar nummers van Darryl en Keizer. De teksten spraken mij op dat moment erg aan, omdat ik heel erg vaak verliefd wasin die tijd.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze muziek nog wel eens terugluister, puur omdat ik het grappig vind om terug te denken aan die tijd. De muziek zelf vind ik nu een stuk minder leuk haha.

Boek
Kaatje Knal en de Biefstukbende – Carry Slee

Ik ben altijd al enorm fan geweest van de boeken van Carry Slee. Eigenlijk al haar boeken spraken mij aan. Een boek wat ik al wel tien keer gelezen heb, is Kaatje Knal en de Biefstukbende (1992). Dit boek gaat over Olaf, die net is verhuisd. De biefstukbende bestaat uit allemaal populaire kinderen. Olaf durft hierdoor niet meer naar buiten. Totdat hij Laatje Knal tegenkomt bij het spookhuis op de kermis.. Het boek is bedoeld voor lezers boven de zeven jaar en is daardoor makkelijk te lezen.

Het boek ligt nog steeds bij mij thuis op zolder en het zou zo maar eens kunnen dat ik hem binnenkort nog eens snel doorlees.

Televisie
Warreltaal


Warreltaal werd uitgezonden vanaf 1990 door SchoolTV. Het werd gebruikt als taalproject voor kleuters. In totaal zijn er 25 afleveringen gemaakt, die ik allemaal een aantal keer heb gezien. Warreltaal gaat over een beer en een tijger die samen allerlei avonturen meemaken.

Ik denk dat Warreltaal echt mijn favoriet is van alles wat ik vroeger heb gekeken. Omdat mijn moeder lesgaf aan kleuters op de basisschool, had zij alle videobanden op school liggen. Mijn moeder vertelde mij dat ik een keer een aflevering had gekeken en dat ik helemaal enthousiast was. Een jaar of drie geleden heb ik een paar afleveringen opnieuw gekeken, alles staat namelijk op YouTube (!!). Als ik wat tijd over heb, ga ik alle afleveringen misschien nog eens kijken.

Kijk hier aflevering 1

Speelgoed
Max en de gele sokjes spook

Ik was dól op computerspelletjes. Hele zondagen zat ik achter de ouderwetse computer van mijn ouders. Bijna altijd speelde ik een spelletje genaamd: Max en de gele sokjes spook. De computergame kwam in 1997 uit.

Max moet het spookje Simon bevrijden uit het kasteel. Hiervoor moet hij allerlei gele sokjes verzamelen. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. Ik vond het echt een superleuk en spannend spel en ik heb het ook met veel liefde gespeeld. Helaas ben ik het spel kwijtgeraakt, wat ik erg jammer vind. Ik zou het eigenlijk nog wel eens willen spelen.

 

Welke computergames speelde jij vroeger?

 


2 Reactie's
 • Resy
  Geplaatst op 20:21h, 03 mei Beantwoorden

  Heel leuk om te zien! Toen ik 10-12 jaar was werd Justin Bieber net bekend. Tijdens een tenniskamp deden we op de bonteavond een dansje op zijn allereerste nummer haha. Super leuk om bij zulke momenten stil te staan
  Resy onlangs geplaatst…Waarom ik dagelijks mijn hoogtepunten opschrijfMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 07:45h, 04 mei Beantwoorden

   Dankjewel! Wat leuk! Ik was ook echt dol op Justin Bieber haha, nu vind ik zijn nummers niet meer zo veel aan.

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: