22 feb Tips voor een leuke (thuis)vakantie

Ik woon in Twente en dat valt onder regio noord. Dat betekent dat ik deze week voorjaarsvakantie heb. Heel erg lekker natuurlijk, maar soms zijn er ook momenten dat ik niet zo goed weet wat ik met al die tijd moet doen. Hierom heb ik een paar tips opgeschreven die je kunnen helpen om een leuke (thuis)vakantie te hebben!

Gebruik je OV-kaart

Als je een OV-kaart hebt, is het hartstikke leuk om deze ook in de vakantie te gebruiken. Aangezien de voorjaarsvakantie bij iedereen verschillend kan zijn, is deze ook in de vakantie geldig. Ga eens naar die ene leuke stad een eind verderop in het land. Je kunt gratis reizen en je ziet eens een ander deel van Nederland. Neem gezellig je vriend(in) of zus mee en ga lekker shoppen en lunchen in een gezellig tentje.

Besteed tijd aan de dingen waar je anders te weinig tijd voor hebt

Wil je al een hele tijd je computer uitzoeken? Doe dat dan nu! Heb je een blog, maar heb je daar doordeweeks niet heel veel tijd voor? Gebruik je vakantiedagen dan om veel artikelen vooruit te schrijven! Ben je dol op lezen, maar maak je daar te weinig tijd voor vrij? Grijp je kans en lees een aantal boeken uit!

Ruim op!

Neem de tijd om je kamer eens flink onder handen te nemen. Ruim je kamer op, zoek je kledingkast uit en gooi dingen weg! Je zult merken dat je hier een stuk rustiger van zult worden in je hoofd. Een opgeruimde en schone kamer, zorgt immers ook voor een opgeruimd hoofd. Daar heb je dan weer baat bij als school of werk weer begint.

Ga op bezoek bij familie

Zie je je familie niet heel vaak, omdat je het vaak te druk hebt? Neem dan de tijd in de vakantie om eens gezellig op bezoek te gaan bij je opa en oma. Zij zullen het zeker waarderen en daar doe je jezelf ook een enorm plezier mee!

Doe eens een dag helemaal niets

Lekker niks doen. Heerlijk! Neem je tijd en pak je rust. Daar heb je tijdens school- en werkdagen immers geen tijd voor. Staar voor je uit, denk na over het leven en leg je telefoon weg. Je hoeft niet iedere dag productief te zijn ;).

Word een keukenprinses

Schuilt er in jou een stiekeme droom om taartenbakker te worden? Grijp dan alles uit de kast en maak daar eens een leuke taart, of gerecht van. Ga naar de supermarkt en koop een pakje om een lekkere cake van te maken. Deel je (mis)baksels uit aan familie en vrienden en neem natuurlijk zelf ook een grote hap! Smullen! tenzij het niet te eten is natuurlijk, gooi het dan maar weg

Maak een begin aan die ene schoolopdracht

Natuurlijk heb je niet voor niets vakantie. Maar hoe fijn is het dat je een voorsprong hebt op die ene schoolopdracht? Als je eerder begint, ben je natuurlijk ook eerder klaar. De vakantie kan hier een goed moment voor zijn. Het is niet de bedoeling dat je de hele vakantie non-stop met school bezig gaat, maar als je even een ochtend of een middag iets doet. scheelt je dat weer een stukje! Zo kun je in de week na de vakantie iets rustiger aandoen.

Hoe maak jij de vakanties leuk?Tags:
7 Reactie's
 • Tess Hakvoort
  Geplaatst op 09:14h, 22 februari Beantwoorden

  Leuk stukje! Je helpt me eraan herinneren dat ik nu maar eens aan school moet beginnen haha
  Tess Hakvoort onlangs geplaatst…Vroeger Was Alles Beter 2017My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:03h, 22 februari Beantwoorden

   Dankjewel! Haha het is niet voor niks vakantie toch?!

 • Tess Hakvoort
  Geplaatst op 10:15h, 22 februari Beantwoorden

  Ja klopt, maar heb nog helemaal niks voor school gedaan.
  Tess Hakvoort onlangs geplaatst…Vroeger Was Alles Beter 2017My Profile

 • Malou | Blonde Blossom
  Geplaatst op 19:40h, 22 februari Beantwoorden

  Goeie tips! Nu heb ik geen vakanties meer in mijn tussenjaar, maar als mijn familie vakantie heeft voelt het voor mij ook een beetje zo. Ga ik vaak ook zulke dingen doen! Malou x

  • Danique Krol
   Geplaatst op 22:00h, 22 februari Beantwoorden

   Dankjewel! Je kunt ze natuurlijk ook toepassen als je je verveelt. (:

 • Irene
  Geplaatst op 22:34h, 22 februari Beantwoorden

  Als je een auto hebt is het ook super fijn om gewoon eens een dagje ergens heen te rijden! Ik vind het wel een goeie tip om dingen te doen waar je anders niet aan toe komt. Ik maak tegenwoordig lijstjes met dingen die ik graag wil doen en als ik dan eens vakantie heb, of zelfs een vrij moment, pak ik die lijst er bij. En dan voelt het toch ook wel goed om iets te doen wat je graag wil maar waar je nooit tijd voor maakt.

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:01h, 23 februari Beantwoorden

   Klopt, dat is ook een hele goede tip! Wat een goed idee, ga ik ook doen dankjewel voor de tip!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: