17 mrt Waar ik naar uitkijk in de zomer

Wanneer ik dit artikel schrijf, is het buiten 16 graden. En dat op 16 maart (16 – 16, wat een toeval haha). In mijn gedachten lag er een aantal weken geleden nog een hoop sneeuw. Wat een geluk dat dat (hopelijk) voor een tijd wegblijft en de zon vaker tevoorschijn komt. Ik merk dat ik intens gelukkig word als de zon zich laat zien. Dit weer geeft me ook meteen enorm veel dingen om naar uit te kijken. De lente en zomer zijn natuurlijk veel leuker dan die lange en koude winter! Het leek me leuk om met jullie te delen waar ik zoal naar uitkijk als het lente/zomer wordt.

Het blijft langer licht

Volgend weekend gaat de zomertijd alweer in. Dat betekent dat het steeds langer licht blijft. Op dit moment wordt het pas tegen half 7/kwart voor 7 ‘s avonds donker. Heerlijk! Over een tijdje is het steeds later donker, wat ervoor zorgt dat je hele avonden buiten kunt blijven zitten

Gezellig op terrasjes zitten

Waar ik ook enorm naar uitkijk, is om samen met Thijs, mijn familie of mijn vriendinnen hele middagen op terrasjes te gaan zitten met een lekker verfrissend drankje in de hand. Wat ik altijd heel leuk vind als ik op een terras zit is mensen kijken. Gewoon even niks aan je hoofd en lekker ongegeneerd staren. Heerlijk!

Kamperen met Thijs

Thijs en ik hebben al een jaar in ons hoofd om met z’n tweetjes te gaan kamperen. Vorige zomer deden we dit ook, alleen dit was met mijn ouders. Het lijkt ons onwijs leuk om alleen met z’n tweeën te gaan en het kamperen allemaal te ontdekken. Vandaar dat we van plan zijn om onze eigen tent aan te gaan schaffen. Deze zomer blijven we in Nederland, maar volgend jaar gaan we wellicht wel naar het buitenland. Ik kan niet wachten!

Barbecueën

Ik vind het enorm gezellig, leuk en lekker om buiten te eten (denk alle wespen hier even weg). Barbecueën hoort bij de zomer en ik kan ook niet wachten op de allereerste barbecue van dit jaar!

Uitstapjes maken

Als het mooi weer is, ben ik eerder geneigd om naar buiten te gaan. Met mooi weer is het immers veel leuker om lekker te gaan shoppen of een wandeling te maken. In de vakanties vind ik het dan ook erg leuk om net wat vaker de deur uit te gaan.

Andere outfits

Na zo’n lange, koude winterperiode, ben ik een beetje uitgekeken op alle kleren die ik heb gedragen. Ik heb alles al zo vaak aangehad, dat ik er een beetje zat van ben. Mooi weer betekent ook andere kleding. De jurkjes, rokjes, korte mouwen en korte broeken mogen weer uit de kast worden gehaald!

Waar kijk jij het meeste naar uit?Tags:
10 Reactie's
 • Marlous
  Geplaatst op 18:33h, 18 maart Beantwoorden

  Jaa ik ben ook aan het aftellen tot de zomer hoor. Sowieso al fijn dat de zomertijd binnenkort weer in gaat, die langere avonden zijn zo fijn! Ik hoop deze zomer lekker veel in de zee te liggen met een surfboard (en met al m’n studiepunten over te gaan!).

  • Danique Krol
   Geplaatst op 21:39h, 18 maart Beantwoorden

   Klopt! Wat gaaf! Surf je al lang? Ja, dat zou zeker fijn zijn!

 • Irene
  Geplaatst op 19:00h, 18 maart Beantwoorden

  Ja dat het langer licht blijft vind ik echt het allerbeste aan de lente en zomer. En gewoon dat ik dat elke dag merk dat het een beetje later donker is, vind ik al super fijn. En eigenlijk kijk ik naar al je andere puntjes ook heel hard uit 😀
  Irene onlangs geplaatst…Even anders dan andersMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 21:40h, 18 maart Beantwoorden

   Nu maar hopen dat het snel zomer wordt!

 • Florentine
  Geplaatst op 01:56h, 19 maart Beantwoorden

  Super leuk om te lezen! Wat gaaf dat je met Thijs wilt gaan kamperen 😉
  Ik vind dat je een super gave blog hebt, erg leuk om te lezen! liefs, Florentine
  Florentine onlangs geplaatst…⋆Retro tech⋆ versus ⋆High tech⋆My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:50h, 19 maart Beantwoorden

   Dankjewel!<3

 • Claire
  Geplaatst op 18:08h, 20 maart Beantwoorden

  Ohhh nu heb ik zoveel zin in de zomer. Ik vind het zo fijn dat je dan zoveel meer buiten bent. In de winter ‘sluit’ ik mezelf graag op met dekentjes, de verwarming en warme thee. Maar in de zomer wil ik naar buiten! Kamperen, terrasjes en naar het strand.

  • Danique Krol
   Geplaatst op 20:29h, 20 maart Beantwoorden

   Echt hé! Ja ik ook, maar ik ben er nu ook wel een beetje klaar mee haha.

 • Resy
  Geplaatst op 22:29h, 22 maart Beantwoorden

  Ik hou van de sneeuw, ja echt sorry haha. Maar ik ben de winter ook snel weer zat. Ik zou er geen probleem mee hebben wanneer het gewoon een maand lang goed winter is, dus dat we ook echt winterweer hebben met sneeuw, en dat daarna direct de lente komt. Ik heb moeite met de korte dagen, dat kost mij gewoon zo veel meer energie dan wanneer het licht is wanneer ik van huis ga en weer thuis kom. Alleen daarom al ben ik super blij dat het nu alweer ruim een week langer licht is, ik heb gewoon meer energie 🙂

  Ik kijk dan ook uit naar de lange zomeravonden waarop ik heerlijk in de tuin kan zitten met een vuurtje aan, strandwandelingen maken en het zitten op terrasjes!
  Resy onlangs geplaatst…Boos zijn is soms ook gewoon goedMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 10:41h, 23 maart Beantwoorden

   Ik snap je helemaal! Ik word ook een stuk vrolijker wanneer de zon lekker schijnt. Dan ga ik ook veel liever naar buiten!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: