28 jun 10 redenen waarom ik van de zomer houd

In april schreef ik al een versie vol met de leukste dingen aan de lente. Sinds een week is het officieel zomer, dus dat betekent een nieuwe lijst vol leuks! Vandaag omschrijf ik alle redenen waarom ik de zomer zo’n leuk seizoen vind! En geloof mij, er zijn redenen genoeg!

Blote benen

Onlangs maakte ik mijn kledingkast zomerproof, weg met al die dikke truien! In de zomer kan ik weer mijn allermooiste zomerjurkjes aan. Doei dikke panty, hallo blote (en witte) benen!

De mooiste zomerliedjes

Iedereen kent natuurlijk Despacito, maar ook de zomerhits van afgelopen jaren luister ik graag. Voornamelijk Spaanse, Italiaanse en Franse liedjes zijn mijn favoriet en roepen direct een zomergevoel bij mij op!

Veel buiten kunnen zijn

De tijden van uren binnen zitten op de bank samen met Netflix zijn voor mij voorbij. Ik ga met dit weer veel liever naar buiten. In onze achtertuin hebben wij een prachtige veranda met een heerlijke loungebank. In de zomer ben ik daar dus vaak te vinden.

Avondwandelingen

In de loop van de avond koelt het vaak iets af. Perfect voor de mooiste en langste avondwandelingen. Mijn favoriet? Langs het water! Genietend van de lage avondzon, lopend langs een meer of rivier. Heerlijk!

Picknicken

Met het warme weer is het zoveel makkelijker om er op uit te gaan. Vaak ga ik met Thijs of mijn vriendinnen naar een mooie parkje, of een mooie plek langs het water met een kleed en allerlei lekkere dingen. Met deze warmte is het gewoon veel makkelijker om je te vermaken.

Heel veel vrije tijd

Mijn tweede studiejaar zit er bijna op en daarna heb ik helemaal geen verplichtingen meer wat mijn studie betreft. Geen verslagen, geen deadlines en geen stress. In de zomer hoef ik me (vrijwel) nergens druk over te maken. Ik houd van die vrijheid!

Op vakantie gaan

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, ga ik aankomende zomer een week naar Ameland samen met Thijs. Ik kan niet wachten om te gaan, het is nou eenmaal het hoogtepunt van de zomervakantie!

Daarnaast ga ik over een aantal weken ook een nachtje weg naar Den Haag en Scheveningen met mijn vriendinnen. Ook daar heb ik superveel zin in!

Feestjes & barbecues

In de zomer zijn veel van mijn familie en vrienden jarig. Extra veel feestjes dus! Daarnaast vind ik het ook onwijs leuk om (zonder reden) te barbecueën. Dat is voor mij echt het toppunt van gezelligheid deze zomer.

Veel samen zijn met Thijs

In de zomer zijn mijn ouders ook een tijd op vakantie, wat betekent dat ik het huis veel voor mij alleen heb. Natuurlijk komt Thijs ook geregeld over de vloer, wat ik onwijs leuk vind. Ik vind het ook leuk om zelf te koken, dus dat kan ik dan ook veel gaan doen!

Zwemmen

Ik vind het ook heerlijk om met het hete weer naar het zwembad te gaan. Afgelopen jaar kreeg ik een onwijs mooie bikini van mijn moeder en ik kan niet wachten om hem weer aan te trekken! Hoe kinderachtig het ook mag zijn, ik ben dol op koprollen en handstanden in het water haha. In het zwembad voel ik me altijd enorm lenig.

Wat vind jij het leukste aan de zomer?16 Reactie's
 • Sandra
  Geplaatst op 10:13h, 28 juni Beantwoorden

  Blote benen, lekker veel buiten zijn, wandelen, in de tuin kunnen zitten en naar strand gaan… allemaal zo fijn! OH! En natuurlijk ook al die lekkere fruitsalades die je nu kunt maken omdat er zo veel lekkere fruitsoorten nu te koop zijn. Jum. ♡
  Sandra onlangs geplaatst…Bali | Ubud: Campuhan Ridge Walk & Subak Juwuk ManisMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 17:24h, 28 juni Beantwoorden

   Alles is gewoon leuk met mooi weer haha!

 • Romy
  Geplaatst op 19:00h, 28 juni Beantwoorden

  Wat een heerlijke dingen allemaal! Ik kan me voorstellen dat je dol bent op de zomer 🙂 En wat een fijn vooruitzicht, de vakantie en dat nachtje weg! De zomer is ook echt mijn favoriete seizoen (samen met de lente, dat wel). Dit jaar heb ik geen vakantie vanwege mijn werk, maar desondanks vind ik het echt genieten in de zomer. Alleen al die lange avonden!
  Romy onlangs geplaatst…5 voordelen van minder op social media zittenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 20:47h, 28 juni Beantwoorden

   Heerlijk hè? Gelukkig heb je nog een leuk tripje naar Toscane in het vooruitzicht.

 • Saskia
  Geplaatst op 20:45h, 28 juni Beantwoorden

  Wat een fijne lijst! Ik hou van het slipper weer en lekker op bloten voeten lopen<3

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:49h, 29 juni Beantwoorden

   Dankjewel! Dat is ook zeker erg fijn!

 • Femke
  Geplaatst op 07:44h, 29 juni Beantwoorden

  Ohhh ik herken een hele hoop uit jouw lijstje! Ik ben dol op de zomer, maar… mag het weer zich daar dan ook weer even naar gaan gedragen?! Ik heb jammer genoeg niet meer zo veel vrij(e tijd).. maar van mijn vakanties en weekenden geniet k dan graag..
  Femke onlangs geplaatst…Happy list juni ’17 ♡My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:46h, 29 juni Beantwoorden

   Balen hè.. Ik merk echt direct dat de dingen veel minder leuk zijn om te doen als het regent. Heb je binnenkort wel vakantie dan?

 • Marloes
  Geplaatst op 11:39h, 29 juni Beantwoorden

  Blote benen zijn ook zo fijn! Het is dan altijd zo’n tegenvaller om na een paar mooie dagen ineens weer een lange spijkerbroek aan te doen, haha. Je vakantie klinkt ook erg leuk!
  Marloes onlangs geplaatst…Movietime juniMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:47h, 29 juni Beantwoorden

   Ja, echt vervelend! Ik draag nu toch liever jurkjes, maar helaas..

 • marleen
  Geplaatst op 11:42h, 29 juni Beantwoorden

  Het is hier grijs, regent heel hard… gelukkig is dit artikel nog een beetje zonnig 😉
  marleen onlangs geplaatst…Review Inventum hetelucht friteuse GF254HLD – inclusief recept voor verse frietMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:47h, 29 juni Beantwoorden

   Haha ja helaas. Toen ik het schreef was het nog prachtig weer!

 • Simone
  Geplaatst op 12:19h, 29 juni Beantwoorden

  Wat heerlijk dat de zomer is aangebroken he! Nog even en het is vakantie. Ik heb mijn vakantie er helaas alweer opzitten (ik wil terug!!) maar aangezien ik daar ten huwelijk ben gevraagd, begint nu het geregel voor een mooie bruiloft! Dus ik geloof dat ik me wel ga vermaken.
  Simone onlangs geplaatst…Mijn Droombruiloft | Sara vertelt over haar droomaanzoekMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 15:48h, 29 juni Beantwoorden

   Oeh, wat spannend! Gefeliciteerd! Dat lijkt mij ook totaal niet vervelend haha.

 • Nathalie
  Geplaatst op 14:30h, 29 juni Beantwoorden

  Hier ben ik het helemaal mee eens!!!

 • Teddy
  Geplaatst op 19:50h, 02 juli Beantwoorden

  Ik ben het zo met je eens, de zomer is heerlijk!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: