25 apr Waarom ik van kamperen houd

Vanaf dat ik geboren was, ging ik al samen met mijn ouders en mijn zus kamperen. Mijn ouders hadden een caravan, waarmee wij vrijwel iedere schoolvakantie op pad gingen. We waren lid van de NCC, de Nederlandse Caravan Club. Deze club organiseerde vaak we(e)ken(den) door het hele land. Samen met een heleboel andere kampeerliefhebbers stonden wij op de allerleukste campings. Voor ons (mijn zus en ik) was dit geweldig toen wij klein waren. De hele dag buiten spelen met andere kinderen, wie wil dat nou niet?

Zomervakanties

In 2002 gingen we voor het eerst naar een camping in Hongarije. Na twee dagen in de auto te hebben gezeten, waren we er dan eindelijk: camping Aucost. De camping had Nederlandse eigenaren, wat het heel erg gemakkelijk voor ons maakte. Na die ene keer zijn we nog zeven zomervakanties teruggegaan. Iedere zomer gingen we vier weken lang naar diezelfde camping. Ieder jaar waren er ook vaak dezelfde mensen te vinden. Dit zorgde ervoor dat het hele leuke vakanties waren. Samen met mijn zus sliep ik in een tent. De eerste jaren vond ik dit heel erg eng. Ik sliep eigenlijk veel liever bij mijn ouders in de caravan.

De laatste keer met mijn 0uders kamperen

In 2013 ging ik voor het allerlaatst met mijn ouders mee kamperen in de zomervakantie. Mijn zus ging al een aantal jaren niet meer mee, dus ik was vaak alleen met mijn ouders. Wel zorgden zij ervoor dat ik niet alleen was. De ene keer ging ik samen met een vriendin, de andere keer waren er vrienden mee van mijn ouders. Zo voelde ik me toch minder alleen. Als ik heel eerlijk ben, was ik op een leeftijd dat het niet meer ‘cool’ was om met je ouders op vakantie te gaan. Anderen gingen op vakantie met vrienden naar Texel of Terschelling, of zelfs naar plaatsen als Lloret de mar. Dat wilde ik eigenlijk ook, maar ik was hier nog iets te jong voor. Dit zorgde ervoor dat ik niet de leukste dochter was tijdens die laatste kampeervakantie van mijn ouders.

Het jaar daarop besloot ik om samen met een vriendin naar Lloret de mar te gaan. Wij wilden ook wat de anderen deden, dus besloten we om hier heen te gaan. Helaas was dit echt niks voor mij en verlangde ik toch terug naar het kamperen met mijn ouders. Dat is toch wel één van mijn mooiste herinneringen.

Afgelopen jaar

Kamperen is denk ik alleen iets wat je leuk vind als je dit van vroeger uit gewend bent. Ik mis het enorm en ik vind het best jammer dat ik de laatste keer met mijn ouders niet zo heb kunnen genieten. Ik verwijt mijn gedrag dan ook maar gewoon aan de pubertijd haha. Vorig jaar hadden mijn ouders het idee om ons (mij, mijn vriend, mijn zus en haar vriend) een weekje uit te nodigen op een camping dichtbij Rome. In verband met financiële omstandigheden leek ons dit de ideale uitkomst! Samen met z’n viertjes vlogen wij een week naar Rome om gezellig bij mijn ouders op de camping te staan. Dit was echt geweldig! Natuurlijk was dit een iets ander gevoel dan vroeger, maar ik ben echt blij dat wij dit hebben gedaan.

Komende zomer

Thijs en ik hadden al eerder het idee om eens een eigen tent te kopen met z’n tweeën. Thijs kampeerde vroeger ook vaak, maar zij gingen altijd in een zogenaamde kant-en-klaar tent. Wel heeft hij ook leuke herinneringen aan zijn vakanties van vroeger. Er stond ons dus maar één ding te doen: een tent kopen. Een aantal weken geleden bestelden wij een 6-persoons (!) tent bij Obelink. Best groot, zul je vast denken. Wij hebben deze tent gekocht met het idee om hier vaak mee op vakantie te gaan. Over een aantal jaren zul je ons dus nog steeds in deze tent zien. We vonden het belangrijk om veel ruimte te hebben zodat we al onze spullen goed kwijt kunnen. Op dit moment zijn we bezig om allerlei spulletjes te kopen om deze zomer met z’n tweetjes op vakantie te kunnen gaan.

Het idee was om deze vakantie ook een aantal dagen te gaan kamperen, maar in verband met het weer kon dit helaas niet doorgaan. Om de tent uit te proberen en aan het idee te wennen om met z’n tweetjes een week in zo’n grote tent door te brengen, zijn we wel van plan om binnenkort (wanneer het mooi weer is) een aantal dagen te gaan kamperen. Ik heb er echt ongelooflijk veel zin in en ik kan ook echt niet wachten tot het zomer is!

Houd jij ook zo van kamperen? Zo ja, wat is je leukste herinnering hieraan?Tags:
3 Reactie's
 • mama
  Geplaatst op 23:56h, 26 april Beantwoorden

  Heey lieve Danique, wat een “recht uit je hart” verhaal! Wij verheugen ons op de proefdagen kamperen bij ons op de camping in Notter, loveyou?!

 • Yanine
  Geplaatst op 19:30h, 29 april Beantwoorden

  Hoi, wat een grappig verhaal! Ik houd zelf ook echt super veel van kamperen 🙂 En idd, het is volgens mij iets wat je van jongs af aan gedaan moet hebben om het nu nog steeds leuk te vinden:) Veel plezier dit jaar met de eigen tent
  Yanine onlangs geplaatst…Frambozencake met witte chocolade en hazelnotenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:51h, 30 april Beantwoorden

   Wat leuk dat je zelf ook zo van kamperen houdt! Ga je deze zomer ook? Dankjewel!<3

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: