14 mrt Wat ik mis aan vroeger

Twee weken geleden schreef ik een artikel over fantaseren over de toekomst. Niets is fijner dan dromen over wat komen gaat. Ik vind het ook heel erg leuk om ook eens terug te denken aan de tijd toen ik een stuk jonger was. Zo cliché als het klinkt, zo cliché is het ook. ‘Vroeger’ was alles gewoon anders. Ik leidde een (vrijwel) onbezorgd leventje, waar ik me voornamelijk druk maakte om welke kleren ik mijn barbiepop aan ging trekken. Ik zocht oude foto’s op en ik maakte een lijstje van de leukste dingen die ik mij kan herinneren van mijn jeugd.


Sneeuwpoppen maken

Vroeger was ik dol op sneeuw! Zo dol, dat ik het ook graag op at (ja, echt!). Toen ik kleiner was, lag er dan ook veel vaker sneeuw dan nu. Het liefst ging ik de hele dag sneeuwpoppen maken, sleeën of iglo’s bouwen. Nu ik ouder ben, vind ik sneeuw iets minder leuk en vermijd ik het liever.


Spelen met mijn racebaan

Voor mijn 6e verjaardag kreeg ik een racebaan. Ja, echt. Ik was vroeger soms meer een jongetje dan een meisje. Naast barbies, hield ik ook veel van ‘jongens speelgoed’. Deze racebaan was echt mijn favoriete speelgoed. Ik kon me uren vermaken door wedstrijdjes te houden met mijn zus of vriendinnetjes.


Sinterklaas vieren met de familie

5 december was altijd een hele speciale datum. Pakjesavond was altijd enorm leuk toen ik klein was (en nog geloofde). Ik maakte al weken van tevoren een verlanglijstje met al het speelgoed dat ik graag wou hebben. Wanneer ik dan ook daadwerkelijk iets van mijn lijstje kreeg (of cadeaus die niet op mijn lijstje stonden), was ik enorm gelukkig. Zelfs de kleinste cadeautjes maakten mijn avond top.


Kamperen

Zo lang als ik me kan herinneren kampeer ik al. Vanaf mijn geboorte tot aan mijn 16e ging ik iedere zomervakantie kamperen. Vaak was dit in Hongarije, waar wij altijd op dezelfde camping te vinden waren. Naast de zomervakantie gingen wij ook vaak in andere vakanties, of in weekenden kamperen met de caravan. Toen mijn zus en ik oud genoeg waren, mochten wij in onze eigen tent slapen. Ik denk dat ik kamperen toch wel het allermeeste mis aan vroeger.


Urenlang buitenspelen

Alhoewel ik vroeger liever binnen speelde, kon ik me ook urenlang buiten vermaken. We speelden spelletjes als landverovertje, stoeprandje en verstoppertje. Daarnaast was ik ook vaak in de speeltuin te vinden.


Met mijn barbies spelen

Ik kon me echt uren vermaken met mijn barbies. Als het mooi weer was, maakte ik altijd mijn eigen schoenenwinkel op de voet van onze parasol. Ik bedacht allerlei verhaaltjes en voerde die dan uit. Mijn barbies werden tien keer opnieuw aangekleed, totdat ik helemaal tevreden was. Ik zou het ook heel leuk vinden als mijn eigen kinderen ook met mijn oude barbies konden spelen, vandaar dat ik het een en ander heb bewaard.

Dit waren een aantal dingen die ik ‘mis’ van vroeger. Ik denk dat het grootste gemis toch echt de onbezorgdheid is. Ik maakte me nergens druk om en de hele wereld lag nog aan mijn voeten.
Er zijn nog veel meer dingen die ik mis, wellicht bespreek ik die in een deel twee (laat het me weten als je dat leuk lijkt).

Wat is jouw leukste herinnering aan vroeger?10 Reactie's
 • Malou | Blonde Blossom
  Geplaatst op 09:00h, 14 maart Beantwoorden

  Ah wat een leuke originele blogpost! Ik was ook zo gek op barbies en sneeuw, vooral sneeuw, dat was echt mijn favoriete weer! Al ging ik ook altijd picknicken in het park, geweldig vond ik dat . Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Travel Guide | 11 x dingen om te doen in MacedoniëMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 09:24h, 14 maart Beantwoorden

   Dankjewel! <3 Picknicken is ook zeker geweldig!

 • mama
  Geplaatst op 09:29h, 14 maart Beantwoorden

  Wat een heerlijke terugblik op ons jonge gezin, vanuit jouw ogen, dankjewel!? Fijn te lezen dat je het goed hebt gehad.
  Ik ben dankbaar om te zien dat je op weg bent naar volwassen worden. Fijn dat we je daarbij kunnen helpen.
  Mooie blog hoor?

  • Danique Krol
   Geplaatst op 09:44h, 14 maart Beantwoorden

   <3

 • Romy
  Geplaatst op 07:55h, 16 maart Beantwoorden

  Wat een onwijs schattige foto’s en een superleuk idee voor een blogpost! Mijn leukste herinnering zijn de ‘hutten’ die ik bouwde met mijn broertjes in de bossen. Hele dagen konden we daar doorbrengen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Zomaar 10 dingen om vandaag vrolijk van te wordenMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 08:11h, 16 maart Beantwoorden

   Lief, dankjewel! Wat gek hé dat je je vroeger zo makkelijk kon vermaken!

 • Lisa
  Geplaatst op 15:01h, 19 maart Beantwoorden

  Haha, ik mis zoooveel dingen van vroeger. Vooral het spelen – of het nou was met de barbies, lego, duplotrein of zelfs computerspelletjes (ik zou willen dat is nog net zo kon genieten van sims als van toen ik 13 was, maar dat kán ik gewoon niet meer, hoe graag ik dat ook wil…) Als ik erover praat, word ik alweer helemaal nostalgisch 😉

  • Danique Krol
   Geplaatst op 19:24h, 19 maart Beantwoorden

   Ik snap je helemaal! Nu zijn we gewoon te ‘druk’ om ons even helemaal te geven aan iets. We hebben zogenaamd nergens meer tijd voor. Ik mis die tijd ook, maar die zal ook nooit meer zo terugkomen helaas..

 • Joni | HFDST 3
  Geplaatst op 08:51h, 21 maart Beantwoorden

  Wat heerlijk <3
  Wat ik mis? Het spelen met de buurmeisjes/jonges in de doodlopende straat bij mijn grootmoeder(gingen we fietsen, touwtje springen, …), barbies en mijn Game Boy met spelletje QBert.
  Maar ook de zondagochtenden bij de grootouders. Ik binnen spelen met moeke, terwijl vake buiten de duiven binnenhaalde. Aaaah!
  Joni | HFDST 3 onlangs geplaatst…En hoe zit dat bij u?My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 20:15h, 21 maart Beantwoorden

   Wat is dat heerlijk hé, om terug te denken aan vroeger!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: