01 feb Wat mij gelukkig maakt

Het is altijd goed om stil te staan bij de dingen die je leuk vind. Door de dingen op te schrijven die je leuk vind, kijk je met een positieve blik naar je leven. Dit werkt voor mij goed, vandaar dat ik dit graag wil delen.

De dingen waar ik gelukkig van word:

Samen zijn met de mensen van wie ik hou
Het is altijd fijn om omringt te zijn door de mensen die je lief vindt. Mijn familie speelt een grote rol hierin. Ik kan altijd op mijn ouders en mijn zus bouwen, ze zullen me altijd steunen in alles wat ik doe. Maar natuurlijk maakt het me ook erg gelukkig om samen met Thijs te zijn, mijn vriend. Vooral wanneer we met zijn allen samen zijn, voelt dit erg vertrouwd. Ik kan ze alles vertellen en ik zal me nooit hoeven schamen. Daarnaast vind ik het ook heel erg fijn om samen met vriendinnen te zijn.

Leuke dingen plannen om naar uit te kijken
School kan nog wel eens voor stress zorgen. Wanneer je continu bezig bent met school of werk, is het lastig om leuke dingen te kunnen doen. Daarom is het goed om leuke dingen vooruit te plannen. Zo kun je je tijdens je studie of werk verheugen op bijvoorbeeld een avondje uit met vrienden. Dit doorbreekt de sleur en het zal ervoor zorgen dat die lange dagen school of werk iets dragelijker zullen worden. Ikzelf ben het heel erg nodig om leuke dingen vooruit te plannen. Wanneer ik dit niet doe, merk ik dat ik de week wel heel lang vind duren.

Het ontvangen van complimenten
Het is altijd fijn om complimenten te ontvangen. Hierdoor krijg je waardering en zal je zelfvertrouwen een stukje bij beetje groter worden. Alhoewel ik complimenten moeilijk kan aannemen, vind ik het wel heel erg fijn om van een ander te horen dat ik iets goed doe. Dit geeft mij motivatie om door te gaan en om niet op te geven.

Momenten nemen van rust
Mijn hoofd is nogal vaak een chaos. Ik pieker veel en dit zorgt ervoor dat ik niet goed tot rust kom. Om toch tot rust te komen, plan ik tijd in om mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Dit doe ik door bijvoorbeeld te tekenen, te schrijven, te zingen of door te sporten. Sinds vorige week ben ik begonnen met Body Balance bij de sportschool in ons dorp. Ik merk dat dit een goede oefening is om mijn hoofd even helemaal leeg te maken voor een uurtje. Dit wil ik dan ook iedere vrijdag gaan volhouden.

Het behalen van je doelen
Er is niks fijners in de wereld dan het behalen van je doelen. Zo had ik vorige week (tegelijkertijd met het idee om Body Balance te gaan volgen) mezelf als doel gesteld om binnen 5 maand een aantal kilo af te vallen. Toen ik na één week gezond eten en sporten op de weegschaal ging staan, was er al bijna één kilo af. Hierna voelde ik me enorm trots. Het is misschien niet superveel, maar het feit dat het me gewoon lukt geeft me een gevoel van geluk en trots.
Vorig jaar stelde ik mijzelf als doel om mijn propedeuse in het eerste jaar te halen. Toen mij dit was gelukt, gaf me dit echt een gevoel van voldoening. Het is toch geweldig wanneer je je doelen met succes behaald?

Dit zijn vijf dingen die mij gelukkig maken. Het is belangrijk dat je af en toe stil staat bij de dingen die je gelukkig maken.

Waar word jij gelukkig van?
Tags:
2 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 12:52h, 04 februari Beantwoorden

  Eigenlijk word ik ook gelukkig van alle dingen die jij aanhaalt! 🙂 Ik kan ook echt heel gelukkig worden van een kleine verrassinkje. Dat ik bijvoorbeeld niet heb afgesproken met mijn vriend en dat hij dan toch voor de deur staat. Ik vind het superfijn om zo’n lijstjes op te stellen. Als je na een weekje eens overloopt wat allemaal goed ging, kan ik daar echt happy van worden.
  Irene onlangs geplaatst…Toch maar iets over introvert zijnMy Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 20:03h, 06 februari Beantwoorden

   Geweldig is dat hé van zulke kleine dingen zo erg kunnen genieten!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: