28 mrt Wat te doen met mooi weer #1

Hoera! Het is lente! Weliswaar al een hele week, maar toch. De hele week is het prachtig lenteweer en ik geniet ervan met volle teugen! Wanneer ik dit schrijf, is het 19:30 uur en als ik naar buiten kijk schijnt de zon nog vollop en (het allerbelangrijkste) het is nog steeds licht. Yay voor de zomertijd! Met dit mooie weer is het natuurlijk zonde om binnen te zitten, dus hier volgen een aantal tips om te doen in de lente.

Picknicken in het park

Wat is er nou fijner dan liggend, onder het genot van een hapje en drankje, te genieten van de warme zonnestralen? Trommel je vriend(inn)en op en organiseer een leuke picknick in het park. Zorg ervoor dat iedereen iets lekkers meeneemt, dat er goede muziek is en natuurlijk een grote zonnebril. Speel spelletjes, houd een goed gesprek, of geniet gewoon lekker van de rust!

Een eindje fietsen

Kom op, kom eens van die bank af! Natuurlijk is het enorm relaxed om uren naar Netflix te kijken, maar de winter is voorbij. Het wordt tijd dat je in beweging komt en gaat genieten van de prachtige zon! Trommel je vriend, je zus of een vriend(in) op en ga een lekker eind fietsen. Fiets gewoon ergens heen, zonder dat je weet waar je uitkomt en probeer dan ook de weg terug naar huis te vinden.

Een lange wandeling maken

Hetzelfde geld voor wandelen. Sleep jezelf naar buiten en fiets/rijd/loop naar een mooi bos en/of strand. Zet je zonnebril op, doe goede schoenen aan en wandelen maar! Je kunt natuurlijk alleen gaan wandelen, maar samen met een vriend of vriendin kan ook erg fijn zijn. Ik las ooit ergens dat, wanneer je wandelt, je juist de beste gesprekken kunt voeren. Door de mooie omgeving en de overdosis aan vitamine D, zul je daarnaast ook minder stress ervaren. Door te wandelen kun je je hoofd mooi even leegmaken, die deadlines komen straks wel.

Rondtouren

Wil je wel graag naar buiten, maar heb je weinig zin om je fysiek enorm in te spannen? Pak dan de auto (natuurlijk alleen als je een rijbwijs hebt, lol) en rijd een stuk in de rondte. Rijd dan juist op de kleine weggetjes, buiten de bebouwde kom. Die auto- en snelwegen zijn zo saai, sla die maar over. Zet de radio lekker hard aan, draai het raam open en gooi je haren lekker los. Heerlijk!

Terrasjes pakken

Zoals ik vorige week al schreef, vind ik het heel gezellig om een terrasje te pakken. Onder het genot van een lekker drankje in de felle zon lekker mensen kijken. Een portie bitterballen erbij en het is helemaal perfect!

Wat doe jij het liefste als het mooi weer is?Tags:
3 Reactie's
 • Romy
  Geplaatst op 19:08h, 28 maart Beantwoorden

  Wat een heerlijk lijstje! Van elk van die dingen kan ik wel genieten, maar vooral van een fijne wandeling. Rondrijden over rustige weggetjes vind ik ook een goed idee. Die tip ga ik onthouden!
  Romy onlangs geplaatst…Bang voor verandering? Let’s do this!My Profile

  • Danique Krol
   Geplaatst op 18:53h, 29 maart Beantwoorden

   Dankjewel!

 • Marielle
  Geplaatst op 19:40h, 01 april Beantwoorden

  Terrasjes pakken met dit weer of ijsje halen, super fijn!

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: