30 jan Review | Essence Winter? Wonderful!

De nieuwe limited collectie van Essence ligt al een tijdje in de schappen en ik besloot alleen voor het oogschaduwpalette te gaan. De rest sprak me niet zoveel aan, maar hier was ik wel benieuwd naar.

DSC_2859

Het palette bestaat uit 5 kleuren. Drie koele en 2 warme. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje een aparte combinatie. De limited collectie staat er juist bekend om dat alle producten koel zijn. Wel kun je hierdoor alle kanten op.

DSC_2887.jpg

Hierboven zie je de kleuren, geswatched op mijn arm. De eerste drie koele kleuren zijn erg licht. De witte, roze en laatste bruine kleur zijn mat, de andere twee kleuren bevatten een subtiele glitter. Voornamelijk de bruine kleuren bevatten veel pigment. De oogschaduws zijn vrij poederig, wat kan zorgen voor fall out.

DSC_2904.jpg

Ik bracht de roze kleur op het bewegende ooglid, de matte bruine kleur in de crease en de glitterende bruine kleur in de buitenste ooghoek. Onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek bracht ik de matte witte kleur aan.

Zoals je misschien wel ziet, vallen de lichte kleuren weg op mijn (ook al zo) lichte huid. De bruine kleuren zijn wel goed te zien, maar ik vond het toch wel erg jammer dat de andere kleuren zo slecht te zien waren.

DSC_2917

Helaas heb ik last van wat hangende oogleden, waardoor de kleuren wellicht iets minder goed te zien zijn.

DSC_2915.jpg

Ik maakte mijn look af met en een lichtroze blush. Dit zou een prima look kunnen zijn voor als je gewoon naar school gaat bijvoorbeeld.

Of ik het palette aanraad? Hm, ik denk het niet. Ik zou hem alleen aanraden vanwege de gepigmenteerde bruine kleuren, maar deze kun je in principe in vele andere paletten terug vinden.

Het oogschaduw palette kost €3,89. Niet duur, maar voor de kwaliteit van dit palette wellicht een passende prijs.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge
error: